phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:40
11 можливих провісників раку

 

Названо 11 перших ознак можливого захворювання на рак.

Рак - підступний вбивця. Часто він проявляє себе дуже раптово, і до певного моменту людина навіть не здогадується, що щось не так. Проте, виживання часто залежить від того, наскільки рано був поставлений діагноз - і це означає, що необхідно знати ознаки присутності пухлини.

Про це пише 7days.us

«Суть у тому, що чим раніше рак буде виявлений, тим вище ймовірність успішного результату, - каже Каролін Алдіже, засновник і президент некомерційної організації Prevent Cancer Foundation. - Якщо рак зупинити в тому органі, звідки вона почалася, він буде набагато більш сприйнятливим до лікування за допомогою хірургії, хіміотерапії, променевої і / або імунотерапії ».

Хоча, помітивши деякі симптоми раку - наприклад, ущільнення в грудях або криваву дефекацію  - більшість людей поспішають до лікаря, інші ознаки менш вловимі. Будь-які неминущі недуги можуть бути провісниками раку. Якщо у вас є симптом, який довго не проходить, і ви не знаєте, яка у нього причина, вам потрібно перевіритися, підкреслюють медики.

Ось кілька можливих ранніх ознак раку, про які потрібно бути в курсі:

Постійний кашель або захриплість: Це загальні симптоми респіраторних інфекцій, але якщо вони не минають через три-чотири тижні, перевіртесь у лікаря. Це можуть бути ознаки раку легень, гортані, стравоходу або щитовидної залози.

Безпричинна втрата ваги: ​​Ви можете подумати, як прекрасно, що ви, нарешті, скинули кілька кілограмів, навіть не намагаючись, але лікарі попереджають, що у здорових людей так не буває. Зверніться до лікаря, якщо ви раптово схудли на 5 кілограмів або більше.

Утруднене ковтання: Рак голови і шиї може вплинути на слизові оболонки, позбавляючи їх змазки, необхідної для ковтання.

Крайня втома: Постійна стомлюваність може бути симптомом різних проблем зі здоров'ям, починаючи від дефіциту поживних речовин і закінчуючи апное сну. Але це також поширена ознака багатьох форм раку, зокрема шлунка, товстої кишки і лейкемії.

Зміни в дефекації: Крім кровотечі, якщо консистенція раптово змінилася, це може бути ознакою раку товстої кишки. Стійкі запори - ще один червоний прапор.

Збільшені вени на животі: Якщо ви раптом побачите, як кровоносні судини проступають через шкіру живота, це може свідчити про рак печінки. Це рідкісний симптом, але найчастіше рак печінки не дає інших ознак.

Сверблячка: У свербіння шкіри може бути багато причин, але незрозумілий свербіж може свідчити про деякі види раку крові або лімфоми.

Здуття живота: Воно буває у багатьох, і лікарі часто не надають йому знання. Це може бути ранньою ознакою раку яєчників.

Зміни в грудях: Ущільнення - не єдина ознака раку молочної залози. Зморщування сосків, біль, підвищена чутливість, що зудить шкіра - потенційні провісники небезпечного захворювання. І піддаються ризику не тільки жінки. Приблизно кожен тисячний чоловік хворіє на рак грудей.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1075 | Додав: adminA | Теги: 11 можливих провісників раку | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]