phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:20
5 міфів про принципи здорового способу життя вчені розвінчали

 

Фахівці в області харчування заявили про хибність деяких принципів харчування, які сприймаються багатьма людьми як «непорушні істини». Вчені розвінчали 5 таких міфів, пов’язаних зі здоровим способом життя.

Здоровий спосіб

Першою помилкою, експерти називають неодмінне вживання сніданку, який бажано складається з вівсяної каші. Згідно з новим дослідженням, даний принцип не враховує такий важливий фактор, як індивідуальні особливості людей. Хтось вже прокидається зголоднілим, а організм іншої людини ще не встиг прокинутися для прийому їжі. У цьому випадку сніданок повинен бути легким, а основні кілокалорії слід перенести на обід або вечерю.

Друге упередження робить з цукру ворога людства, в той час як насправді глюкоза необхідна головному мозку для нормальної роботи. Шкоди завдає не солодке, а його безконтрольне споживання, що загрожує розвитком цукрового діабету.

Згідно третього міфу, корисними є тільки сирі овочі і фрукти, але не заморожені. Провідні вчені з’ясували, що при шоковому заморожуванню можна зберегти до 70 % корисних речовин продукту, а співробітники ВООЗ і зовсім прирівняли в цьому плані заморожені овочі до свіжих.

Необхідність щоденного пиття більше двох літрів води також є брехнею. Для кожної людини потрібно розраховувати потребу в рідині індивідуально: 30 мл на кожний кг маси тіла. Крім того, при спец або фізичних навантаженнях організм потребує більшої кількості води, ніж у прохолодному приміщенні або в стані спокою. Вчені не рекомендують насильно вливати в себе рідину, але також радять випивати не менше 3-х склянок води протягом дня.

П’ятий міф забороняє пити рідину під час їжі. Насправді це робити не тільки можна, але і потрібно, якщо їжа суха.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: вчені, 5 міфів здорового способу життя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]