phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:16
Абрикоси - ТОП 9 причин їх вживати

 

Крім того, що абрикоси надзвичайно смачні, вони мають багато лікувальних і корисних властивостей, адже до складу цього фрукта входить велика кількість вітамінів і мінералів.За поживною кількістю м'якоті абрикос знаходиться на першому місці серед всіх кісточкових культур.

Завдяки тому, що калорійність абрикос дуже мала - всього 42 ккал на 100 г, вони входять до багатьох дієт. Однак тим, хто хоче схуднути, потрібно пам'ятати, що з сушеними абрикосами (курагою) варто бути вже обережнішим, адже як їх калорійність становить 232 ккал на 100 г.

Абрикос містить інулін, лимонну, винну і яблучну кислоти, дубильні речовини, вітаміни групи В, С, Н, Е, Р, А, залізо, калій, магній, фосфор. Завдяки такому джерелу вітамінів і корисних речовин, абрикоси використовують для лікування багатьох хвороб

Так, регулярне вживання абрикос допоможе попередити захворювання щитовидної залози, а пектин в складі абрикос допоможе вивести з організму токсини, шлаки радіоактивні елементи і важкі метали.

Особливо корисні абрикоси при захворюваннях серцево-судинної системи, нирок і ожирінні.

Плоди абрикосів багаті магнієм і фосфором, які потрібні будь-якому організму для здійснення активної роботи мозку - абрикоси добре допомагають підвищити мозкову активність і поліпшити пам'ять.

Завдяки тому, що в цьому фрукті міститься дуже багато каротину, абрикос дуже корисний для росту дітей, а також тим людям, в кого порушена функція центральної нервової системи або наявне захворювання шкіри, слизових оболонок очей.

Також вони багаті мікрокалієм, який необхідний для живлення серцевого м'яза і для підвищення в крові гемоглобіну, що сприяє збільшенню імунітету (опірності організму до хвороб).

9 причин вживати абрикоси

1. Оскільки абрикоси містять велику дозу калію, це робить його незамінним для нормальної роботи серцево-судинної системи. Абрикоси допоможуть при аритмії, стенокардії, інфаркті. Крім того абрикоси чудово підійдуть для тих, хто страждає від проблем з нирками, адже в плодах містяться солі калію, які мають сечогінний ефект.

3. Завдяки вмісту заліза, абрикоси стануть прекрасним доповненням до раціону вагітних, при анеміях і токсикозі.

4. Як в свіжому, так і в сушеному вигляді, абрикос має послаблюючу дію. Сік абрикос нормалізує кислотність шлунку.

5. Завдяки вітаміну А, абрикоси поліпшать зір і стан шкіри.

6. Завдяки флавоноїдам, абрикоси зміцнюють стінки судин, що корисно при варикозному розширенні вен.

7. Пектин очистить організм від шлаків і токсинів, знизить рівень холестерину в крові.

8. Абрикоси виступають в якості природного антибіотика.

9. Абрикос допоможе впоратися із загальною інтоксикацією організму.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1083 | Додав: adminA | Теги: абрикоси, ТОП 9 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]