phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:33
Алергія чи простуда - як відрізнити
Чхання, сльозотеча, першіння в горлі? Ви думаєте, що симптоми алергії можуть виявлятися тільки восени, але літо це теж сезон цвітіння і дозрівання ягід та овочів.

Всупереч розхожій думці, сезонна алергія може тривати цілий рік. Пилок трав'яних рослин і спори цвілі є найпоширенішими алергенами в літній період. Цвіль навіть більш небезпечна, ніж пилок.

Спори цвілі зустрічаються скрізь, і їх зміст перевершує зміст пилку в повітрі. Влітку алергія або сінна лихоманка може розвинутися у дорослих людей, у яких раніше ніколи не було алергії. У такому випадку алергію часто плутають із застудою. Ось кілька порад як відрізнити алергію від простудного захворювання:
  1. * Якщо симптоми тривають два тижні і більше, то, швидше за все, у вас алергія.
  2. * Якщо симптоми погіршуються, то ви застуджені.
  3. * Одночасний свербіж в очах, горлі і носі, що супроводжується активним чханням, вказують на алергію.
  4. *Якщо ви астматик, то найімовірніше, у вас є і алергія.

У 75 - 80% людей, що страждають астмою, також є алергія. Хоча літні застуди та алергії можуть здатися несерйозними захворюваннями, але вони можуть прогресувати і приводити до інших проблем зі здоров'ям, таких як синусит. Якщо у вас симптоми проявляються регулярно, то зверніться до алерголога для діагностики та лікування захворювання. На жаль, немає ліків від сезонної алергії, але є медичні засоби полегшуючі симптоми і допомагаючі запобігти прогресуванню захворювання.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1624 | Додав: adminA | Теги: алергія чи простуда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]