phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:00
Алергію батьки часто плутають із застудою

Батьки часто плутають алергію із застудою

Одна з причин зростання числа алергіків серед дітей – забруднене повітря великих міст. У місті діти на 17 % частіше страждають на алергії, ніж у сільській місцевості. Свою роль в цьому явищі також відіграє і погіршення якості харчування дитини, а також спадковість і захворювання матері під час вагітності.

Перші напади сезонної алергії у дітей часто бувають навесні, під час цвітіння рослин. Іноді батьки приймають перший напад полінозу за простудне захворювання: у дитини починається нежить, чхання, закладеність носа, іноді на цьому тлі буває невеликий підйом температури, втома, крутить кістки, слабкість і запаморочення. Ці симптоми можуть зберігатися всю пору цвітіння рослин і різко закінчитися із закінченням сезону цвітіння.

Найчастіше у дітей спостерігається поліноз на спори грибів (цвіль, пилок беріз та інших рослин середньої смуги, на цвітіння трав, а також на амброзію, яка вважається одним із найсильніших алергенів. Доволі часто також зустрічається алергія на шерсть домашніх тварин і пилових кліщів – таку алергію не вважають за сезонну, і проявляється найчастіше в більш ранньому віці, ніж алергія на пилок. В останні роки також почастішали випадки виникнення у дітей алергії на сонце.

Саме тому за перших ознак захворювання батькам не варто намагатися лікувати дітей самостійно, а необхідно звернутися до лікаря, який поставить точний діагноз. Якщо педіатр визначить, що у дитини саме алергія, а не застуда, то дасть направлення до лікаря-алерголога, який проведе проби і розповість, яких заходів необхідно приймати батькам у зв’язку з цим видом алергії у дитини.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 674 | Додав: adminA | Теги: батьки, алергія, застуда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]