phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:44
Антибіотики природні

 


 

Поряд з хімічними антибіотиками, що з’явилися в XX столітті, в природі споконвіків існують антибіотики натуральні. На відміну від хімічних, що викликають дисбактеріоз, дисфункцію в роботі печінки і інших органів (у буквальному сенсі вимикають імунітет), натуральні антибіотики діють вибірково і не порушують мікрофлору кишечника та ротової порожнини.

Часник

Без сумніву, одним із найкращих природних антибіотиків є часник. Цей натуральний інгредієнт вбиває не тільки хвороботворні мікроорганізми й бактерії, але також грибки та віруси, не зачіпаючи корисну кишкову флору. Завдяки фітохімічним сполукам і лікувальним з’єднанням сірки він допомагає боротися з вільними радикалами. Часник має антибактеріальні, протигрибкові та навіть антивірусні властивості.

Діє як потужний антиоксидант і захищає від ушкодження ДНК.

Часник бореться з кишковими черв’яками та паразитами. Він ідеально підходить для лікування ран і грибка на пальцях ніг і нігтях. Допомагає запобігти кишковим інфекціям. Також часник містить багато такого цінного мікроелемента, як селен.

Куркума

Спеція, яку часто використовують у народній медицині завдяки її протизапальним, антисептичним, антибіотичним і знеболювальним властивостям. Куркуму як антибіотик вживають для профілактики та боротьби з бактеріями Helicobacter Pylori, які часто можна виявити в гастродуоденальних виразках.

Калина

Зміцнює імунітет, бореться з вірусами, грибками і бактеріями. Відвари з квіток, плодів, кори та листя калини допомагають при ларингіті, застуді, бронхіті, авітамінозі. Калиною з медом лікують  набряки, викликані збоєм у роботі серцево-судинної системи, і хвороби верхніх дихальних шляхів. Калина протипоказана при високому згортанні крові і тромбофлебіті.

Журавлина

Сік журавлини перешкоджає розвитку виразки шлунка й захищає від інфекцій сечовивідних шляхів. Журавлина є чудовим антисептиком (журавлинним соком обробляють рани), джерелом вітаміну С і антиоксидантів, що продовжують молодість. Журавлина навіть замінює антибіотики в боротьбі з кишковою паличкою (Escherichia coli стійка до медикаментозного лікування).

Хрін

Хрін чудово справляється з бактеріями, які провокують хвороби сечовивідних шляхів. Крім цього, цей природний антибіотик є чудовим засобом для зміцнення імунітету, лікування горла і хвороб верхніх дихальних шляхів.

Обліпиха

Природний антиоксидант і загальнозміцнювальний засіб. Антисептичні та ранозагоювальні властивості обліпихи відомі здавна. Обліпиховою олією обробляють опіки, рани, її приймають усередину при ларингіті, виразці шлунка й дванадцятипалої кишки. Протипоказана обліпиха при холециститі і панкреатиті.

Мед

Чистий бджолиний мед вважають одним із найкращих природних антибіотиків, які можна знайти. Сьогодні є наукові докази того, що мед допомагає боротися з різними типами інфекцій, зокрема тими, які наявні в кишечнику.

Як його можна використовувати? Цей природний антибіотик часто використовують для лікування і профілактики інфекцій шкіри.

Існують різні дослідження, які доводять, що мед позитивно впливає на зниження карієсу та бактерій, які викликають зубний наліт.

Мед може боротися з більш ніж 250 різновидами бактерій.

Кориця

Кориця надає стравам приємного запаху, її додають у зігріваючі напої, випічку та інші страви. Однак вона ще й чудово бореться з грибками і бактеріями, має антиоксидантні властивості і є однією з основних прянощів, які допомагають запобігти діабету, зміцнити підшлункову і тримати рівень цукру та інсуліну в крові у нормі.

Імбир

Мабуть, кожному відомі протизастудні властивості імбиру. Цей природний антибіотик також бореться з вірусами, зокрема, з вірусами грипу. Крім цього, імбир застосовують для підвищення активності імунної системи, при нудоті і блювоті, при розладах шлунка, для полегшення остеоартрозного болю.

Евкаліпт

Цей природний антибіотик здатний знищувати бактерії, полегшувати кашель і знижувати температуру. Бактерії, віруси і грибки гинуть під дією цієї рослини.

Ехінацея

Ехінацею використовують як для підвищення імунітету, так і для позбавлення від інфекцій сечовивідних шляхів, кандидозу, вушних інфекцій, синуситу і т.д. Дослідження показали, що ця трава здатна боротися з вірусом герпесу, застудою, грипом і золотистим стафілококом.

Яблучний оцет

Завдяки вмісту яблучної кислоти яблучний оцет добре справляється з мікробами. Крім того, цей природний антибіотик є чудовим засобом для виведення токсинів.

Категорія: Народні поради | Переглядів: 1107 | Додав: adminA | Теги: антибіотики природи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]