phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:25
Б’є по імунітету пристрасть до порядку в будинку

 

Вчені з Університету штату Джорджія закликали домогосподарок не наводити порядок в домі надто часто, оскільки це небезпечно для імунної системи. Вони вважають, що проводити прибирання в оселі треба не частіше разу на тиждень.

Прибирання

На думку американських фахівців, прагнення до ідеальної чистоти в квартирі веде до ослаблення імунітету. Під час прибирання імунна система піддається агресивному впливу патогенів, що містяться в частинках пилу і бруду, які злітають в повітря і потрапляють на шкіру, дихальні шляхи.

«Проводити прибирання квартири потрібно не частіше 1 разу в тиждень, а робити генеральне прибирання достатньо 1 раз на 3-4 місяці», – розповіли лікарі.

Вчені вважають, що через занадто часті прибирання в житлі навіть може розвинутися депресія. За словами дослідників, коли людина стикається з пилом і брудом, це може викликати алергію і привести до зниження вироблення в головному мозку деяких важливих хімічних речовин, – на цьому тлі можуть виникнути проблеми з психікою.

Дослідження, яке проводилося раніше в Канаді завершилося думкою вчених про те, що прагнення до надмірної охайності сприяє розвитку астми.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: порядок, імунітет, пристрасть | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]