phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:15
Березенко - медреформа вже незворотня

Медреформа вже незворотня, на черзі зміни на вторинному і третинному рівнях - Березенко

Про це народний депутат з партії “Блок Петра Порошенка” Сергій Березенко написав на сторінці у Facebook, за підсумками форуму "Школа сімейного лікаря", що відбувся у Києві, за участі понад 700 медиків – сімейних лікарів та керівників центрів первинної медичної (медико-санітарної) допомоги.

“Це – АРМІЯ лікарів нової генерації, які покликані відродити медицину на селі. І вони це зроблять, я впевнений!”, – підкреслив Березенко та навів останні досягнення медичної реформи, розпочатої завдяки та при підтримці Президента Петра Порошенка.

“Шість млрд гривень – виділено на розбудову сільської медицини.

Ще два роки тому слова “мільярди” і “сільська медицина” не вживалися в одному реченні. Нині – це реальні кошти для будівництва сучасних амбулаторій у найвіддаленіших куточках України.

Ще два роки тому більшість людей не знали слова “телемедицина”. Сьогодні вона працює в 6 областях України.

Ще два роки тому дуже мало лікарень надавали якісні медичні послуги, а в селі їх не було взагалі. Сьогодні – 26 млн українців мають свого сімейного лікаря, а у сільських місцевостях будується 517 надсучасних об’єктів.

Ще два роки тому лікарі «первинки» отримували, в кращому випадку, 5 тис грн, а сьогодні – 15 “, – розповів співавтор медичної реформи..

“От і вся математика. За нас говорять цифри. Ми будемо й надалі робити свою роботу, аби забезпечити якісні медичні послуги. А ви можете й надалі критикувати нас…

Все тільки починається. На черзі зміни на вторинному і третинному рівнях. Медреформа незворотня!”, – резюмував Сергій Березенко.

З 1 липня 2018 року в Україні набули чинності нововведення щодо медичної реформи. На даний час вже 10 млн 800 тисяч пацієнтів заключили договори з сімейними лікарями. 161 заклад первинної допомоги заключили договори з Національною службою здоров’я.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 670 | Додав: adminA | Теги: Березенко, медреформа незворотня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]