phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:59
Британська королева продає свій старий джип з ручним керуванням водієм

 

На продаж виставлений унікальний Land Rover Series III, призначений для британської королеви. Цей позашляховик був спеціально розроблений для її Величності і оснащений системою керування водієм, ось про такі цікаві події пише Daily Mail.

Позашляховик 1978 року випуску був придбаний Британським королівським двором для поїздок королеви Єлизавети II.

Однак перед тим як стати монаршим автомобілем, він пройшов модернізацію, де і отримав висувну задню підніжку, змінені двері і світлофорну систему контролю водія.

З заднього сидіння Land Rover королева могла повідомляти водієві, в якому режимі йому необхідно їхати. Для цього використовувалося спеціальний світлофорнмий пристрій, за допомогою якого натисненням однієї з трьох кнопок - стоп, повільно і старт - королева повідомляла водієві як їхати.

Незважаючи на свій похилий вік, автомобіль знаходиться в чудовому стані, на його спідометрі пробіг всього 1892 милі або 3,045 кілометрів.

Зараз автомобіль належить Міністерству оборони Великобританії, яке і виставило його на аукціон Historics, який пройде 24 листопада в містечку Бруклендс, графство Суррей.

Первісна вартість автомобіля складає всього 15 тисяч фунтів.

На думку директора аукціонного дому Historics Едварда Бріджера-Стілла, цей автомобіль має великі шанси бути проданими за ціною, яка буде значно вищою за початкову.

Наприклад, Land Rover, яким користувався сер Уінстон Черчілль, нещодавно був проданий за 129 тисяч фунтів стерлінгів, вдвічі більше порівняно із стартовою ціною.

З ним згоден і керівник британського клубу власників Land Rover Series 3 Френк Кінг, який вважає, що це дуже особлива модель, яка викличе великий інтерес у покупців.

Більш того, на його думку, той факт, що на ньому їздила Королева, робить пропозицію ще більш привабливою, а ціна в 15 тисяч фунтів здається невиправдано низькою.

Нагадаємо, що всього було випущено 440,000 автомобілів цієї серії. Виробництво велося на автомобільному заводі в містечку Соліхалл, неподалік від Бірмінгема, в період між 1971 і 1985 роками.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1787 | Додав: admin | Теги: цікаві події | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]