phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:51
Буде шуба з крота

 

Колись Борис Оніков працював заготівельником, скуповував хутро кроликів, нутрій. А коли вийшов на пенсію, вирішив зайнятися відловом кротів.

Нині в нього -- гаряча пора, пише газета "Експрес".

"Хутро в кротів до холодів стає більш густим і міцним, -- каже чоловік.

-- На дачних ділянках знайомих увечері ставлю спеціальні кротоловки, а вранці йду забирати здобич. Також кротоловки встановлюю на лугах неподалік річки, на узліссі, де багато кротовин".

Упіймавши крота, слід дуже акуратно, не продірявивши, зняти шубку з тваринки. "Для цього у мене є спеціальні малесенькі ножики й скальпелі, -- пан Борис показує свій робочий інструмент і декілька дерев’яних дощечок.

-- Знявши шкурку, розтягую її та прибиваю малесенькими цвяшками до невеличких дерев’яних дощечок. Залишаю у майстерні доки висохне. А тоді шкурки потрібно очистити від жиру, залишків тканин і розминати до тих пір, поки хутро не стане м’якесеньким.

Якщо все зробити правильно, воно буде бархатистим і матиме легкий сріблястий відтінок. Шкурки я продаю підприємствам.

За необроблену платять 35 -- 50 гривень, за оброблену -- 70 -- 80. А заготівельники з Австрії чи Німеччини дають по 10 -- 12 євро за штуку.

У них це хутро дуже цінне -- коротка шубка в Австрії коштує три тисячі євро, довга -- 7 -- 8 тисяч євро. Ці шубки дуже теплі, довго носяться, добре переносять дощі та снігопад".

Пенсіонер каже, що його справа дуже вигідна: торік заробив за два місяці майже 35 тисяч гривень.

 

Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 1113 | Додав: adminA | Теги: шуба з крота | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]