phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:42
Через що нам не допомагають ліки - 6 серйозних помилок

Іноді ми приймаємо ліки, але лікування не приносить очікуваного результату. Якщо з вами траплялося щось подібне і ви думаєте про те, в чому може бути причина того, що сталося, зверніть увагу на цю статтю. У ній ми розповімо про основні помилки, які ми здійснюємо при прийомі ліків, в результаті чого останні не діють належним чином.

Як правило, хвора людина вірить у чарівну силу ліків, ні на мить не сумніваючись у тому, що вони допоможуть їй одужати. Але реальність іноді виявляється зовсім іншою і її одужання затягується. Досить часто це відбувається через помилки, які ми здійснюємо при прийомі ліків.

Були виявлені основні чинники, що знижують ефективність медикаментів, а разом з цим виявлено основні помилки, які робить більшість людей при лікуванні.

1. Приймаєш ліки? Обережніше з напоями!

Далеко не всі напої підходять для того, щоб запивати ними таблетки. Іноді ми робимо помилку, запиваючи ліки напоями, перебувають у нас під рукою. А адже деякі з них здатні значно знизити ефективність медичних препаратів.

Так, через каву і колу ліки занадто швидко розщеплюються, а чай здатний сповільнювати засвоєння компонентів медичних препаратів.

Також не варто запивати ліки молоком: молочні продукти знижують ефективність препаратів. Не рекомендується використовувати з цією метою і апельсиновий сік.

Краще всього запивати ліки простою водою кімнатної температури. Використовуй інші напої тільки в тому випадку, якщо це написано в інструкції по прийому ліків.

2. Ліки і невідповідна їжа

Деякі продукти також можуть негативним чином впливати на ефект медичних препаратів. Так, не слід приймати ліки під час їжі. Особливо це стосується тих випадків, коли ми заїдаємо їх продуктами з високим вмістом клітковини. Цього робити не можна.

Так, м’ята здатна виводити частину компонентів лікарських засобів з організму, знижуючи ефективність лікування. Слід уникати таких продуктів, як овес, цвітна капуста, ягоди, зелені салати, гарбуз, бобові, гриби і вироби, приготовлені з цільнозернового борошна.

Варто мати на увазі, що прийом деяких медикаментів передбачає особливу дієту. Якщо це Ваш випадок, краще не імпровізувати.

3. Порушення режиму прийому ліків

Не менш важливе значення має і дотримання режиму прийому лікарських засобів. Його необхідно строго дотримуватися, особливо у випадку прийому антибіотиків.

Це пояснюється тим, що для ефективності лікування концентрація сполук ліки в нашому організмі повинна залишатися постійною. В іншому випадку курс лікування не дасть належного результату.

Якщо Ви забуваєте про те, що настав час прийому наступної таблетки, зробіть собі позначки. Найголовніше — строго дотримувати режим прийому ліків і не пропускати дозування.

4. Змішування ліків

Якщо Вам виписали кілька різних ліків і Ви не знаєте, чи можна приймати їх разом, буде краще перестрахуватися і приймати їх окремо. Після першого прийому препарату необхідно почекати як мінімум півгодини, перш ніж приймати інші ліки.

5. Неповний курс лікування

Іноді нам здається, що наше самопочуття стало краще, і ми перестаємо вживати ліки, не завершуючи повний курс. Не варто самостійно приймати подібні рішення. Через цю серйозну помилку хвороба може спалахнути з новою силою.

Тому навіть якщо Ви помітили поліпшення, обов’язково доведіть курс лікування до кінця. Тільки в цьому випадку Ви зможете повністю усунути симптоми захворювання і бути впевненим в тому, що воно більше не повернеться.

6. Самолікування

Якщо Ви відвідали лікаря і він призначив Вам лікування, слід виконати цю рекомендацію. Трапляється, що ми воліємо медикаментам гомеопатичні засоби, які далеко не завжди виявляються ефективними і приносять результат, який ми очікуємо.

Тому якщо лікар вже виписав Вам рецепт, не можна відмовлятися від лікування і займатися самолікуванням, вибираючи альтернативні медичні препарати і гомеопатичні засоби.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 699 | Додав: adminA | Теги: 6 помилок, не допомагають ліки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]