phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:29
Через вірус Зика медики просять ВООЗ перенести Олімпійські ігри з Ріо-де-Жанейро. Бразилія протестує

 

 Понад 150 експертів в галузі медицини підписали листа з проханням перенести Олімпійські ігри 2016 року з Ріо-де-Жанейро або відкласти їх у зв'язку з епідемією вірусу Зіка. Звернення, спрямоване генеральному директору Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Чен, розміщено на сайті rioolympicslater.org.

При цьому вчені не закликають скасовувати змагання. Вони підкреслюють, що заразитися вірусом можуть 500 тисяч іноземних туристів, які збираються відвідати ігри. Автори звернення попереджають, що ситуація може погіршитися, якщо захворювання почне поширюватися в бідних країнах Африки та Південної Азії.

"Йти на ризик тільки заради ігор, які можуть відбутися навіть в разі їх перенесення, неетично", - йдеться в листі, який підписали 152 медичних експерта.

Вони нагадують, що Ріо-де-Жанейро посідає друге місце серед бразильських міст з найбільшою кількістю ймовірних випадків захворювання. Система охорони здоров'я в цьому місті дуже ослаблена, а епідемія скоріше посилюється, ніж стихає, відзначають вони. Експерти порекомендували ВООЗ скликати незалежну консультаційну групу, яка і прийме рішення з цього питання.

Лихоманка Зика передається через укуси комарів виду Aedes. Її симптомами є лихоманка, висип, головний і біль в суглобах, набрякання суглобів. ВООЗ вважає нинішній спалах лихоманки Зіка в країнах Південної і Північної Америки надзвичайною ситуацією.

Лихоманка Зіка не поширюється в ту пору року, на яку намічена Олімпіада, заявляють в Бразилії

Міністерство охорони здоров'я Бразилії не бачить необхідності в перенесенні майбутніх Олімпійських ігор через загрозу поширення вірусу Зіка. Заяву відомства опублікувала газета Folha de S.Paulo.

"Захворювання, переносниками якого є комарі Aedes aegypti - зокрема, (лихоманки) Зіка, денге і чикунгунья - не мають властивості поширюватися в той час року, на який намічена Олімпіада в Бразилії. У 2015 році, наприклад, в серпні було виявлено найменшу кількість випадків денге в країні", - говориться в документі.

У Міністерстві охорони здоров'я Бразилії також підкреслили, що вірус Зіка в даний час присутній в 60 країнах світу, а населення Бразилії становить лише 15% від загального числа людей, які можуть заразитися ним.

"Під час зустрічі з міністром охорони здоров'я Рікарду Баррусом генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Чен підтвердила, що відвідає ігри. Це може розглядатися як підтвердження того факту, що безпека в цей період буде забезпечена", - додали у відомстві.

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро мають відбутися з 5 по 21 серпня 2016 року. Це будуть перші Олімпійські ігри, які проведуть в Південній Америці. Паралімпіада відбудеться з 7 по 18 вересня.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1043 | Додав: adminA | Теги: Протест, Олімпійські ігри з Ріо-де-Жанейро, медики, Бразилія, ВООЗ, вірус Зика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]