phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:43
Чи вага не буде знижуватися - міфи про схуднення
Боротьба із зайвою вагою це завжди складне завдання, яке потрібно вирішувати комплексно. Яких тільки не радять способів для швидкого схуднення без дієт і спорту! Але чи працюють вони?

Є думка, що для схуднення корисно знизити кількість рідини. Такий метод навряд чи допоможе схуднути, а ще й загрожує нашкодити здоров’ю, запевняють дієтологи. Справа в тому, що вода в досить великій кількості потрібна для нормальної роботи всього організму, в тому числі і процесів метаболізму. Через нестачу рідини метаболізм сповільниться і вага не буде знижуватися. Крім того, ви ризикуєте отримати проблеми зі здоров’ям, зокрема, недолік рідини провокує підвищення в’язкості крові.

Жирова тканина дійсно накопичує рідину, але ризики вище, ніж ефект, який Ви отримаєте, влаштувавши собі зневоднення. До того ж, ефект буде короткочасним – вода знову повернеться, як тільки ви почнете вживати нормальну кількість рідини.

Порада “не їсти після 18:00” має сенс, тільки якщо ви лягаєте спати о 21:00. Дієтологи рекомендують вечеряти за 2-3 години до сну. Якщо перерва буде довшою, ви зголоднієте. Тоді варіанти два – або перекусити, або зібрати волю в кулак і терпіти до ранку. В такому випадку можуть бути не тільки нічні походи до холодильника, але і проблеми зі сном – коли організму потрібна їжа, заснути досить складно. Тобто, вам просто потрібно прорахувати відповідний інтервал, щоб вечеряти за 2-3 години до відходу до сну, і можна вважати цю пораду працюючим.

БАДи і всілякі чаї для схуднення мають дві сторони медалі: серед них дійсно можуть бути безпечні засоби, які допоможуть в процесі схуднення і підтримають організм. Але багато які з них можуть завдати серйозної шкоди. Пам’ятайте, навіть абсолютно натуральні інгредієнти в складі не означають безпеку. Лікарські трави застосовуються в суворому дозуванні, деякі з них при перевищенні норми здатні викликати небажані і навіть небезпечні ефекти. Тому перед застосуванням засобу для схуднення обов’язково вивчіть можливі ризики і порадьтеся з лікарем.

Ще один міф про схуднення говорить, що потрібно прибрати з раціону «буквально все» і харчуватися тільки певними продуктами. Насправді не тільки для схуднення, але і для організму в цілому, важливо збалансоване харчування з нормальною калорійністю. Тому ключ до успіху-правильне харчування. Дієтологи впевнені, що успішне схуднення на 80% залежить від харчування і на 20% – від фізичних навантажень.

Суворі і монодієти можна застосовувати тільки після консультації з лікарем. Варто пам’ятати, що вони мізерні за різноманітністю продуктів і не зможуть задовольнити потреби організму, тому сидіти на суворій дієті постійно не можна.

Останній міф, про який ми сьогодні поговоримо – про відхід ваги. Так, є випадки, коли людина скидає за місяць десять і навіть більше кілограмів. Але різка зміна ваги не дуже добре позначається на організмі і можуть з’явитися розтяжки. Нормальним вважається скидати близько п’яти кілограмів за місяць.

Швидкість догляду ваги залежить і від ваших початкових даних - якщо зайвої ваги у вас небагато, худнути ви будете повільніше, ніж володар більшого «багажу» при інших рівних умовах. Не варто засмучуватися і опускати руки – може бути і не відразу, але у вас обов’язково вийде.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 280 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]