phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:56
Чим небезпечне пережарене м'ясо - вчені

 

 

Дослідники з США повідомили, що їм вдалося довести, що пережарене м'ясо може бути небезпечним для людей, оскільки воно викликає розвиток дегенеративних змін в мозку.

Вчені провели наукові дослідження, які показали, що приготоване занадто сильно м'ясо може бути не просто несмачним, але і небезпечним для здоров'я - його вживання в їжу загрожує розвитком дегенеративних змін в головному мозку. Це пов'язано з тим, що під час термічної обробки в м'ясі утворюються шкідливі речовини глітоксини. Це небезпечні речовини, які негативно впливають на роботу мозку людини.

У великих кількостях ці речовини здатні провокувати розвиток запальних процесів, а в деяких випадках навіть психічні і дегенеративні зміни. Такі наслідки відбуваються не відразу ж, через деякий час, проте в такому випадку вони вже незворотні.

На даний момент тести проводилися на лабораторних щурах. Вони показали, що при вживанні занадто засмаженого м'яса тварини отримували цілий комплекс проблем, з яким потім лікарям не вдавалося впоратися - всі зміни в мозку були серйозними і незворотними, а також у них підвищився рівень білкових відкладень бета-амілоїду, який призводить до захворювання Альцгеймера.

За словами дослідників, на організм людей м'ясо має приблизно такий же вплив, проте експерименти будуть продовжені, щоб краще зрозуміти принцип дії цієї речовини на організм людини і спробувати знайти спосіб знизити цей негативний вплив.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: пережарене м'ясо, небезпечно, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]