phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:46
Чим займатиметься лікар первинної ланки медичної допомоги - МОЗ пояснило

 

Міністерство охорони здоров’я роз’яснило, чим займатиметься лікар первинної ланки медичної допомоги.

Зокрема зазначається, що із запровадженням системи фінансування первинної ланки медичної допомоги лікарі повинні будуть надавати медичну допомогу при невідкладних станах, займатися профілактикою хронічних, інфекційних захворювань і надавати консультації щодо здорового способу життя.

Також вони формуватимуть та контролюватимуть виконання плану обстежень та лікування, аналіз результатів досліджень, призначення медичних препаратів та інших лікувальних заходів.

Крім цього, до їхніх обов"язків входитиме динамічне спостереження за неускладненою вагітністю, медичний догляд за здоровою дитиною та надання паліативної допомоги, що охоплює: оцінку ступеню болю, призначення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, оформлення рецептів на наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори відповідно до чинного законодавства.

Також медики первинної ланки готуватимуть медичну документацію для направлення осіб з ознаками стійкої втрати працездатності на медико-соціальну експертизу та на медико-соціальну реабілітацію, оформлюватимуть довідки, форми, листки непрацездатності та інше.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: Моз, лікар первинної ланки медичної допо | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]