phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:05
Чоботи уггі - чому шкідливо їх носити

 

 

Чоботи уггі стали невід'ємною частиною зимового стилю багатьох чоловіків і жінок в Україні. Здавалося б, немає зручнішого взуття, адже уггі відрізняються м'якістю і теплом.

Але ортопеди застерігають від їх носіння: таке взуття, за їхніми словами, здатне сильно зашкодити здоров'ю ніг. Зокрема, про те, що уггі дуже шкідливі, висловився авторитетний британський хірург-ортопед Ян Макдермотт.

Фахівець заявив: подібне взуття не забезпечує належну підтримку тілу і здатне спотворити ноги. Наприклад, вважає ортопед, можуть серйозно постраждати коліна.

Постійне носіння таких чобітків здатне стати причиною того, що ноги набувають Х-подібної форми, коліна ніби провалюються всередину.

Даний дефект розвивається через те, що уггі не забезпечують міцної опори і амортизації при ходьбі. Справа в тому, що уггі занадто м'які для того, щоб впевнено ходити в них по дорогах.

В результаті у людини змінюється постава, але головний удар приймають на себе ноги. В силу того, що м'яке взуття не забезпечує стійкого положення стопи при ходьбі, суглоби ніг починають відчувати колосальне навантаження.

Це як мінімум загрожує болями в ногах і спині. «Якщо у людини від народження слабкі зв'язки, погана постава або є якісь викривлення в опорно-руховому апараті, то йому не можна носити уггі і будь-яке інше подібне взуття», - резюмував лікар.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: чоботи уггі, чому шкідливо | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]