phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:37
Чудовий лікар від кишкових захворювань - чорниця

Як виявилось, пробіотики можна знайти не лише у йогуртах а й у чорниці! Тому при кишкових інфекціях - вона чудовий лікар.

Існує кілька типів дієт, що передбачають вживання шкірки чорниці садової, житніх і вівсяних висівок із сумішшю пробіотиків або без неї. Пробіотики - це певний тип бактерій, що містяться в йогурті. Результати експериментів показали, що захисна дія чорниці збільшується, якщо їсти її з пробіотиками, які захищають печінку - орган, який часто страждає від кишкових запалень.

Чорниця садова багата поліфенолами - рослинними хімікатами, які розширюють кровоносні судини, збільшуючи концентрацію в крові окису азоту. У поєднанні з пробіотиками поліфеноли знижують чисельність бактерій, що викликають запалення.

Включення в раціон чорниці садової та чорниці допомагає захистити організм від серцево-судинних захворювань та діабету, оскільки ці ягоди перешкоджають відкладенню жиру в області живота, знижують рівень холестерину та цукру в крові.Такі властивості лохині та чорниці надають фітохімікати - натуральні антиоксиданти антоціани, що забарвлюють фрукти й овочі в червоний, пурпурний та темно-синій кольори.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1438 | Додав: adminA | Теги: лікар від кишкових захворювань - чо | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]