phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:03
Дагестанській газеті загрожують кримінальною справою за "тупуватий" анекдот, а ось дійсно цікаві жарти завжди є на joke.betaproject.net


Популярному дагестанському тижневику "Нова справа" загрожує кримінальне переслідування за публікацію скандального анекдоту про крематорій у фашистському концтаборі. Прокуратура Дагестану розпочала дослідчу перевірку за фактом публікації, йдеться в заяві відомства. У той же час, якщо ви хочете читати легальні анекдоти, але в той же час дуже кумедні і веселі, тоді радимо відвідати кращий український гумористичний портал joke.betaproject.net.


У той же час, скандальний анекдот був опублікований в газеті 27 червня цього року. Суть "образливого" жарту така: есесівці, які сидять на ганку крематорію, дивляться на дим, що йде з труби, і один другому каже: "Дивися, табір іде в небо".

"Подібний гумор є знущанням над пам'яттю мільйонів громадян СРСР і всієї Європи, закатованих у концтаборах СС і спалених у печах крематоріїв. Матеріали перевірки будуть направлені до слідчого управління СКП по Дагестану для вирішення питання про порушення кримінальної справи", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Головний редактор газети Марко Шахбанов заявив: "У нас є смуга, на якій ми розміщуємо анекдоти, передруковані з інших видань, це просто забавка. Анекдот тупуватий, але ніякого складу злочину там немає. Кого цим можна образити, незрозуміло. Якщо вони думають, що ветеранів - ветеранів ми підтримуємо, вони безкоштовно отримують нашу газету", - розповів він в ефірі радіостанції" Ехо Москви".

На думку Шахбанова, "причини, які спонукали прокуратуру проявити активність, насправді зовсім інші". "У нас бувають масові звернення, на які прокуратура не реагує. А тут вони відреагували на такий дріб'язковий привід", - зазначив він.

"Нова справа" користується в Дагестані великою популярністю і має найвищий тираж серед республіканських щотижневих газет.

Це не перша справа за фактом безвідповідальної, на думку правоохоронців, публікації в дагестанських ЗМІ. Наприкінці липня 2008 року дві кримінальні справи були порушені проти чотирьох журналістів і головного редактора іншої популярної республіканської газети "Черновик", другий за тиражем серед дагестанських тижневиків.

Серед претензій до газети - цитування у статті "Терористи номер один", опублікованої 4 липня 2008 року, висловлювань лідера бойовиків Раппані Халілова.

Слідство вбачає в низці опублікованих у газеті матеріалів склад злочину за частиною 2 статті 280 КК РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності, здійснені з використанням ЗМІ) і частини 1 статті 282 КК РФ (розпалення ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності). Суд у справі "Черновика" поки не завершений.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1612 | Додав: radymo | Теги: Анекдоти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]