phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:13
Де дізнатися, скільки коштує соняшникова олія в Україні і РФ
скільки коштує соняшникова олія За даними "Совекона", ціни на соняшникову олію в європейській частині Росії виросли за минулий тиждень майже на 2000 рублів до рівня 43750 рубля за тонну. З липня ціни збільшилися приблизно на 20%. У той же час, скільки коштує олія соняшникова в Україні можна дізнатися онлайн на спеціалізованому сайті.

Одним з істотних факторів, що вплинули на російські ціни, стало світове зростання цін на сою, пояснює виконавчий директор "Совекона" Андрій Сизов. Це основна світова олійна культура - за даними ІКАР, на неї припадає третина виробленого у світі рослинного масла. Соя так само постраждала від посухи, як і кукурудза.

На внутрішньому російському ринку спостерігається традиційне для цього періоду року зниження пропозиції, в першу чергу з боку дрібних і середніх виробників. Минулого тижня вартість тонни масла на експорт встановилася в районі 1200 доларів, що приблизно на 100 доларів вище рівнів липня.

Джерело в групі "Русагро", що займається виробництвом рослинної олії, пояснює, що зараз час простою заводів, коли соняшник старого врожаю вже закінчився, а новий ще не зібраний.

У минулому році в Росії було побито кілька аграрних рекордів, у тому числі за обсягом врожаю всіх олійних: соняшнику, сої, ріпаку, льону. Валовий збір олійних в 2012 році досяг 12,9 млн тонн, а соняшнику - 9,7 млн тонн. Рекордний урожай привів і до небувалих обсягів виробництва і експорту.

Цього року на соняшник, так само як і на зернові, вплинула посуха: валовий збір соняшнику може скласти 7,5 млн тонн. Але ціни поки абсолютних рекордів не встановлюють.
Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 2064 | Додав: radymo | Теги: олія соняшникова | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]