phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:32
Держава збільшила кількість бюджетних місць - які найбільш затребувані професії, три напрямки
Кабінет Міністрів України збільшив державне замовлення на 2023 рік на підготовку фахівців медичних спеціальностей, соціальних працівників і робітничих кадрів — загалом на 3,5 тис. осіб. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

"Ми не лише реагуємо на нинішні потреби країни, адже в нас зараз великий запит на медиків, психологів, реабілітологів, ми збільшуємо кількість бюджетних місць для підготовки таких спеціалістів уже цього року", - ідеться в повідомленні.

Як наголосили в МОН, це означає збільшення бюджетних місць за відповідними напрямками у навчальних закладах.

"Ми враховуємо наші потреби на майбутнє — масштабне відновлення та модернізація потребуватиме залучення великої кількості працівників робітничих спеціальностей, інженерно-технічних спеціалістів, ІТ-фахівців. Тому вже в поточному році кількість фахівців, яких готуватимуть за кошти бюджету за цими спеціальностями, також зросте", - зазначили в міністерстві.

Так, у 2023 році збільшується державне замовлення на підготовку робітничих кадрів — на 1 821 особу, соціальних працівників — на 200 осіб, психологів і медичних психологів — на 140 осіб, спеціалістів зі спеціальності "Терапія та реабілітація" - на 1 305 осіб.

Також у державному замовленні визначено пріоритетні галузі підготовки фахівців найпотрібніших спеціальностей, а саме: інженерно-технічні, педагогічні та природничі. Зокрема, збільшено обсяги державного замовлення за спеціальностями: автоматизація,  комп'ютерно-інтегровані технології та робототехніка;  інформаційно-вимірювальні технології; соціальна робота; озброєння та військова техніка; міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії; психологія; безпека державного кордону.

Нагадаємо, як зазначила директорка Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк, найбільшим попитом у працедавців зараз користуються робочі професії, працівники торгівлі, педагоги та лікарі.
Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 946 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]