phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:54
Дієтологи назвали найнебезпечніші новорічні продукти

Новорічний стіл завжди переобтяжений розмаїттям продуктів, які, до речі, не завжди корисні і безпечні для здоров'я людини. Щоб запобігти прикрим наслідкам після свят, дієтологи настійно рекомендують уникати п'яти найбільш шкідливих новорічних продуктів.

Майонез - перший продукт, від надмірного вживання якого варто відмовитися. Цим продуктом заправляють багато святкових страв, і не тільки традиційний салат "Олів'є". Вилучити його повністю з меню навряд чи вийде, тому дієтологи рекомендують з самого початку застілля з'їдати важкі салати з майонезом. Однак в ідеалі їх все ж краще замінити салатами з оливковою або іншою олією.

Чималої шкоди завдають здоров'ю й різноманітні коктейлі, бо суміш алкогольних і безалкогольних напоїв здебільшого призводить до тяжкого похмілля.

Головним символом новорічної ночі, як відомо, є шампанське, але лікарі все ж рекомендують обмежитися лише одним келихом напою, адже він часто викликає сильну печію.

Досить шкідливими є жирні м'ясні страви. Подавати до святкового столу дієтологи рекомендують краще курку або страви з м'яса кролика, оскільки воно є більш дієтичним.

Людям, які потерпають на шлункові захворювання (коліт, гастрит тощо), не варто їсти занадто багато мандарин, які теж є невід'ємним атрибутом новорічного столу. Ці цитрусові можуть чинити негативну дію на кишечник, а також слизову шлунка.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1810 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]