phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:49
Діяльність людини створила захисний бар’єр навколо Землі - вчені

 

Вчені NASA, які вивчали радіаційне поле Землі, виявили штучний захисний бар’єр, що оточує планету. На їхню думку, він є результатом діяльності людини, що призвела до зміни не тільки стану Землі, але і її орбіти, пише INVADERS.

Фахівці NASA повідомили, що за певних умов взаємодія високоенергетичного випромінювання і низькочастотного радіовипромінювання здатна формувати захисний бар’єр навколо планети. Штучна сфера здатна захищати планету від спалахів на Сонці, викидів корональної речовини та інших явищ, які становлять небезпеку.

Новий захисний шар Землі сформувався випадково в результаті застосування радіозв’язку. Низькочастотні хвилі при попаданні в атмосферу викликали зміну руху частинок високоенергетичного випромінювання, що призвело до формування бар’єру, зафіксованого орбітальними зондами.

Бар’єр простягається майже до внутрішньої межі радіаційних поясів планети, яка віддалилася від Землі за останні 50-60 років. На думку вчених, при відсутності низькочастотних хвиль радіаційний пояс міг би перебувати ближче до поверхні Землі, ніж зараз. Подальше вивчення явища покаже, чи здатний новий захисний бар’єр ліквідувати надлишкові заряджені частинки, що виникають при екстремальних погодних явищах.

Категорія: Цікаві тести | Переглядів: 1114 | Додав: adminA | Теги: діяльність людини, захисний бар’єр навколо Землі, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]