phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:36
Дітей без щеплень не пустять до шкіл і дитсадків у трьох областях - спалах кору

 

Через поширення інфекції невакциновані проти кору діти не допускатимуться у навчальні заклади в Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській областях.

Таке рішення було прийнято на нараді у віце-прем'єр-міністра України В'ячеслава Кириленка, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Ситуація з кором викликала занепокоєння уряду, і на нараді у віце-прем'єр-міністра України В'ячеслава Кириленка було прийнято рішення про недопущення дітей, які не мають щеплення проти кору, у навчальні заклади у трьох областях з найбільшою кількістю захворілих - на період спалаху захворювання до того моменту, поки вони не отримають усі потрібні дози вакцини за календарем.

З початком навчального року ризик масового поширення інфекції значно збільшується", - йдеться у повідомленні. У трьох областях з найбільшим числом захворілих – Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській – діти, які не отримали щеплення від кору, не допускаються до відвідування дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, що є одним із основних способів попередити поширення спалаху інфекції.

За даними МОЗ, на початок вересня в Україні зареєстровано 1627 випадків кору, двоє дітей в Одеській області померли. Найбільше випадків зареєстрували в Івано-Франківській (747 випадків, з яких 591 - діти), Одеській (589 випадків, з яких 389 - діти) та Тернопільській областях (70 випадків, з яких 57 - діти) областях.

У МОЗ також закликають батьків вакцинувати дітей незалежно від наявності спалахів інфекції. Для захисту від кору, згідно з календарем щеплень в Україні, необхідно отримати дві дози вакцини КПК.

Якісна і безпечна вакцина проти кору, паротиту та краснухи (виробництва ГлаксоСмітКляйн, Бельгія) наявна в усіх областях у достатній кількості. У випадку, якщо дитина віком від 1 до 9 років пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, необхідно терміново зробити щеплення в медичній установі. Тим дітям, яким скоро виповнюється 1 рік або 6 років, важливо зробити щеплення за календарем щеплень.

Вакцинуватися рекомендується також і дорослим, які не мали щеплення проти кору, придбавши вакцину за власний кошт. Кір є однією з головних причин дитячої смертності у світі.

Він загрожує і дітям, і дорослим, не захищеним щепленням. Захворювання проявляється високою температурою, нежитем, кашлем, висипом, іноді до симптомів додаються блювання і пронос.

Кір небезпечний тим, що може ускладнитися пневмонією чи викликати ураження головного мозку. Головна причина спалахів кору — низький рівень охоплення вакцинацією.

Торік менше половини українських дітей були щеплені від кору за графіком. На кінець серпня 2017 року другою дозою вакцини КПК за календарем щеплень були захищені 61% дітей віком 6 років.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: школи, спалах кору, щеплення, дитсадки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]