phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:22
Дитяча істерика перед сном: поради батькам

Як завадити дитячій істериці перед сном: поради батькам

Кожному з батьків знайома ситуація, коли дитина не хоче засипати і бажає почути ще одну казку чи ще одну колискову. Варто вам закінчити читання, як з'являються прохання попити води або перекусити. Невиконання вимог призводить до дитячої істерики, з якою багато батьків не знають, як впорається і готові на будь-які поступки. 

Така поведінка батьків вкрай невірна. Дитина повинна сама розуміти необхідність міцного сну і приймати встановлені батьками правила в будинку.

Причини істерик

Дитячі істерики проявляються по-різному, хтось починає плакати, а хтось кидається на підлогу і намагається голосно стукати кулаком. Чим пояснюється така поведінка?

Істериками дитина привертає до себе увагу, коли відчуває, що не отримає бажаного результату. З часом, якщо не вживати ніяких дій, а лише догоджати малюкові, він розуміє, що істерика - єдиний вірний спосіб домогтися свого.

Перед сном дитина хоче провести більше часу з мамою і татом, якщо йому приділялося недостатньо батьківської уваги вдень. Втома і незадоволеність можуть спровокувати дитячу істерику перед сном.

Іншою причиною істерики є те, що діти часто копіюють поведінку дорослих. Дитина часто стає випадковим свідком поведінки дорослих в стресових ситуаціях. Якщо ви спокійно сприймаєте критичну обстановку, то і дитина, швидше за все, буде ставитися до неї спокійно. Якщо ж ви вихлюпуюте емоції на очах у малюка, кричите, то, швидше за все, від нього варто очікувати схожого поведінки.

Причина істерик перед сном, часто криється в тому, що дитина боїться темряви. Її охоплює страх, що перед сном вона виявиться на самоті в темній кімнаті, тому вона довго вас не відпускає.

Небажання лягати спати в дитячому віці цілком природно. Коли дитину кладуть спати окремо, вона відчуває розлуку з татом і мамою, тому абсолютно нормально, що вона чинить опір, плаче і кричить. Нова няня, хвороба, і навіть погода можуть вплинути на сон вашого малюка.

Правила перед сном

Щоб дитина не просила посидіти з нею довше, спробуйте проявити більшу увагу до неї. Обговоріть з дитиною події, що відбулися за день, проявіть інтерес до його життя. Зверніть увагу як облаштовано спальне місце, дуже важливо, що б дитина ставилася до ліжка як до місця відпочинку і відчувала у ньому себе комфортно. Встановлення правил кращий спосіб відучити малюка від істерик перед сном. Батьки, які створюють набір обов'язково виконуваних дій, більш успішні в боротьбі з проявом дитячих емоцій. Рекомендується приділяти дитині, щонайменше, 15 хвилин на обійми перед сном. Встановіть в будинку правило, що не можна залишати ліжко після побажання «доброї ночі».

Необхідність сну

Міцний сон є запорукою хорошого самопочуття і настрою. Якщо дитина постійно не висипається, це проявляється в її  частих примхах. Дитина повинна розуміти потребу сну. Установіть точний час, коли вона повинна бути вже в ліжку і стежте, щоб встановлений режим не порушувався. Дитина потребує глибокого 10-ти, а краще 12-ти годинного сну, тільки протягом такого тривалого сну можна забезпечити зростаючий організм повноцінним відпочинком.

Сон грає велику роль і впливає на увагу, навчання, емоційний стан і фізичний розвиток. Сон можна порівняти з зарядкою стільникового телефону, коли в кінці дня відбувається повна розрядка і необхідне відновлення, так і мозок людини теж потребує підзарядки, яку і дає нічний відпочинок.

Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 1575 | Додав: adminA | Теги: дитяча істерика перед сном | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]