phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:29
Дізнатися, чи здорова ваша печінка - лікарі назвали найпростіший спосіб

Буває, що наша печінка має що сказати, але вона вперто мовчить. А все тому, що в ній немає нервових закінчень, через які в наш мозок надходить сигнал про біль.

Простіше кажучи, печінка не болить. Через це проблеми з нею часто виявляють вже на пізніх стадіях. Все ж є деякі симптоми, які допоможуть запідозрити недобре:

1) Хронічна втома. Хворого долає слабкість, апатія, занепад сил, він погано спить, стає неспокійним і неохайним. Причина в інтоксикації організму. Печінка, наш головний фільтр, який не справляється з очищенням крові і виведенням шлаків.

2) Висипання на обличчі – ще один сигнал про те, що вам слід перевірити печінку. Шкіра хворого як правило жирна, покрита гнійничками, фурункулами, алергічним висипом, або навпаки – надто суха, лущиться, на ній з’являються тріщини. Все це може супроводжуватися сильним свербінням.

3) Колір шкіри змінюється: вона може набути жовтуватого або ж яскраво-помаранчевого відтінку. Також у людини змінюється колір склер (білків очей) і слизових оболонок. Все через скупчення в організмі жовчного пігменту білірубіну.

4) Потемніння сечі також вказує на проблеми з печінкою.

5) Болі в правому підребер’ї. Всі больові відчуття виникають тільки на пізніх стадіях хвороби. Як правило, хворий відчуває тупий біль і важкість у правому підребер’ї. Все через те, що печінка збільшується в розмірі.

Постійні ниючі болі посилюються під час фізичного навантаження, після вживання жирних, гострих і смажених страв. Хворий втрачає апетит, у нього спостерігається печія, нудота, блювота.

Головні болі, схуднення без видимої причини, підвищення температури, болі в суглобах і м’язах також можуть бути симптомами хвороби печінки.

Якщо вас систематично турбує щось з перерахованого, зверніться до гастроентеролога або гепатолога. Для оцінки стану печінки вам буде потрібно пройти УЗД і зробити біохімічний аналіз крові.

На ранніх стадіях захворювання печінка відновлюється досить швидко. Їй всього лише потрібно трохи допомогти.

Важливо, щоб про цю важливу ​​інформацію дізналося якомога більше людей! Адже з хворобами печінки не жартують!

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 771 | Додав: adminA | Теги: чи здорова ваша печінка, лікарі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]