phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:18
Тимчасовий захист українських біженців продовжили в ЄС на рік
Тимчасовий захист українських біженців продовжили в ЄС на рік

Рада міністрів Євросоюзу з питань внутрішніх справ продовжила дію Директиви тимчасового захисту для українських біженців до березня 2025 року. Це рішення дає українцям право легально перебувати на території країн ЄС та забезпечує базовий соціальний захист.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ головуючої в ЄС Іспанії Фернандо Гранде-Марласка Гомес, пише ЗМІ.

 «ЄС підтримуватиме український народ так довго, як це буде необхідним. Продовження статусу захисту пропонує визначеність для більш ніж 4 мільйонів біженців», — зазначив Гомес.

Тимчасовий захист для українців, які знайшли прихисток у ЄС, продовжать з 4 березня 2024 року по 4 березня 2025 року. Проте, це рішення ще має бути офіційно ухвалено країнами Євросоюзу за письмовою процедурою після перекладу тексту на всі мови європейських країн.

Наразі лише Польща висловила певні застереження щодо подовження тимчасового захисту українців у ЄС, пише ЗМІ.

Директива про тимчасовий захист українських біженців у ЄС набрала чинності 4 березня 2022 року. Це рішення надало українським громадянам, а також громадянам третіх країн, які постійно проживали в Україні, можливість користуватися правом на проживання, доступом до ринку праці, медичних послуг та соціальної допомоги у країнах ЄС.

Що дає тимчасовий захист ЄС?

Система тимчасового захисту забезпечує негайний та колективний захист переміщених людей, які не можуть повернутися до країни походження.

Її мета полягає в тому, щоб зменшити навантаження на національні системи надання притулку і дати можливість переміщеним людям користуватися узгодженими правами на всій території ЄС. Ці права включають:

    проживання;
    доступ до ринку праці та житла;
    медичну допомогу;
    соціальну допомогу;
    доступ до освіти для дітей.
Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 210 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]