phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:11
Для оздоровлення серця варто вірно харчуватися
Для користі серцю, його зміцнення і оздоровлення не потрібно вдаватися до дорогого і складного харчування. Навіть звичайні продукти можуть мати ті речовини, які потрібні для захисту судин, поліпшення кровотворення і запобігання тромбів. Ось які поради дають у зв’язку з цим кардіологи.

Орієнтуйтеся на середземноморську дієту

Класична середземноморська дієта містить мало червоного м’яса, але багато продуктів, корисних для кровоносних судин, таких як риба, часник, оливки і оливкова олія. Харчування за типом середземноморської кухні забезпечує низький рівень ліпідів в крові, що важливо для захисту від атеросклерозу.

Їжте більше зелених овочів

Зелені листові овочі, такі як шпинат і капуста, містять рослинну речовину лютеїн. Він має гіпотензивні властивості. Більшість таких овочів також містять багато мінералів, таких як калій, кальцій і магній, які сприяють оздоровленню судин.

Їжте червоні рослинні продукти

Журавлина робить судини еластичними, буряк знижує кров’яний тиск і може знизити ризик небезпечних вторинних захворювань. Помідори, полуниця, червоний виноград, сливи і багато інших червоні і фіолетові рослинні продукти – кращі друзі і помічники серцевого м’яза.

Їжте здоровий жир

Рапсова і оливкова олія дуже корисні для серця: вони містять ненасичені жирні кислоти омега-3, які надають сильно виражену протизапальну дію, захищаючи від багатьох патологій в тканинах судин і міокарда. Жирна риба (скумбрія, оселедець), авокадо, горіхи, насіння льону і лляне олія також містять омега-3 жирні кислоти.

Їжте менше м’яса

М’ясо містить насичені жири, які сприяють зростанню рівня холестерину ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності, поганий холестерин), який відповідальний за відкладення в артеріях, що живлять серцевий м’яз. Бажано не їсти м’ясо більше двох-трьох разів на тиждень, а після 40 років потрібно регулярно перевіряти свій рівень холестерину

Зменшуйте споживання цукру

Харчування, в якому багато цукру, та ще й у поєднанні з невеликими фізичними навантаженнями призводить до ожиріння, збільшуючи ризик розвитку цукрового діабету. Діабет у свою чергу становить небезпеку для серцево-судинної системи: постійно підвищений рівень цукру в крові пошкоджує кровоносні судини.

Полюбіть спеції

Головний плюс спецій – високий вміст антиоксидантів, речовин, здатних послаблювати руйнівну дію вільних радикалів, що викликають в організмі окислювальний стрес, який пов’язаний з виникненням серйозних захворювань – раку, діабету і серцевих недуг. Наприклад, капсаїцин, гостра речовина червоного пекучого перцю, розширює судини, що дещо знижує кров’яний тиск. У свою чергу, щоденне вживання чайної ложки кориці знижує рівень цукру і холестерину в крові, нормалізує артеріальний тиск.

Їжте продукти з магнієм

Багато магнію міститься в цільних зернах, також його хорошими джерелами є горіхи, бобові, банани, зелені листові овочі. Цей мінерал регулює серцебиття, з балансом магнію в організмі пов’язаний ризик розвитку серцевої аритмії.

Пийте достатньо води

При її нестачі зменшується об’єм крові в судинах, що збільшує навантаження на серце, оскільки серцевий м’яз змушений швидше качати кров для забезпечення нею органів. Робота в такому надінтенсивному режимі підвищує ризик різних пошкоджень міокарда.

Зверніть увагу на рослинні засоби

Рослинні лікарські засоби можуть допомогти зміцнити серце: наприклад, екстракт лікарської рослини глоду збільшують насосну потужність серця при регулярному прийомі. Квіти гібіскуса у вигляді чаю знижують артеріальний тиск.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 332 | Додав: radymo | Теги: оздоровлення, Харчування, серце | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]