phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:27
Для підтримання здорового імунітету взимку найкращі фрукти та овочі: список
У сезон застуд та грипу усі думають про те, як підтримувати імунну систему у найкращому стані, та чи справді ви знаєте, які продукти для неї корисні? Дієтологиня Крістіна Маньян поділилася списком найкращих овочів та фруктів, які варто їсти цієї зими.

Грейпфрут

Звісно, ви вже знаєте, що цитрусові дуже корисні для підтримання імунітету, проте зазвичай у таких списках згадують саме про апельсини та лимони, але й грейпфрути не варто оминати увагою. У цих фруктах міститься надзвичайно багато вітаміну С – всього у одному плоді можна знайти більше, ніж 100% вашої добової норми.

Окрім того, там також є і вода, розчинна клітковина та вітамін А. Насолоджуватися фруктом можна і в салатах, і просто їсти його цілим.

Червоний болгарський перець

Червоний болгарський перець – це чудове джерело вітамінів С та Е. Всього у половині склянки нарізаного овочу ви можете знайти понад 100% рекомендованої добової норми цього вітаміну.

У цьому солодкуватому продукті також досить багато води, клітковини та інших корисних рослинних сполук, і саме це робить його ідеальним доповненням до будь-яких зимових страв, будь-то засмажки, салати чи паста.

Броколі

Цей овоч з роду хрестоцвітних вразить вас кількістю розчинної клітковини, що міститься в ньому. Не бракує там також і вітамінів, а саме А, B6 та C. Завдяки цим поживним речовинам броколі саме по собі є джерелом імунітету, тож не цурайтеся цього продукту та намагайтеся використовувати його якомога частіше.

Корисним він буде і у сирому, і у приготованому вигляді.

Шпинат

Якщо ви полюбляєте додавати цю зелень у салати чи на канапки, хороша новина для вас: вона не тільки смачна, але й надзвичайно корисна для імунітету. Багатий шпинат на вітаміни А, С та Е, а також є хорошим джерелом заліза.

Тож якщо ви хочете покращити свою імунну систему, а також і травлення – саме час додати більше шпинату до свого раціону.

Авокадо


Цей суперфуд вже давно відомий своєю користю. У авокадо міститься чимало рослинних сполук та вітамінів, які, безсумнівно, стимулюють роботу імунітету. Та чи знали ви, що авокадо – це ще й одне з найкращих джерел розчинної клітковини?

До того ж авокадо чудове й тим, що його можна використовувати у безліч різних способів: додавати до салатів, перетворювати на соус чи намазку або ж нарізаним класти на бутерброди.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 207 | Додав: radymo | Теги: 5 найкращих фруктів та овочів для п | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]