phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:16
Для захисту зору - смачний та корисний продукт

 

Чому виноград корисний для зору?

Виноград насичений корисними для здоров'я антиоксидантами, тому зберігає здоров'я сітківки.

Регулярне вживання цього продукту значно скорочує ризик вікової втрати зору та сліпоти, встановили вчені з Університету Майамі.

Кілька поколінь дітей гризли моркву, бо батьки говорили їм про те, що цей овоч дуже корисний для зору. Однак американські вчені з'ясували, що для захисту зору існує набагато смачніший та корисніший продукт, пише medikforum.ru.

Одним з них є виноград, який знижує ризик втрати зору та сліпоти в похилому віці.

Вчені з Університету Майамі з'ясували, що регулярне вживання винограду ефективно перешкоджає окислювальному стресу, під час якого в організмі виділяються шкідливі молекули під назвою вільні радикали.

Зокрема, виноград не дає цим молекулам проникнути в сітківку. Ягоди, насичені антиоксидантами, захищають здорові клітини від пошкоджень ДНК. Дослідники вважають, що саме ці компоненти й оберігають зір людини. Сітківка є частиною ока, яка містить клітини, що реагують на світло, відомі, як фоторецептори. Дегенеративні захворювання сітківки здатні викликати вікову втрату зору і сліпоту. Дослідження показало, що вживання винограду зберігає роботу та структуру сітківки.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 669 | Додав: adminA | Теги: захист зору, смачний та корисний продукт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]