phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:07
Для збереження здоров'я кишечника: поради від експерта
Здоровий кишечник має вирішальне значення для правильного використання поживних речовин. Експерт з харчування Девід Перлмуттер пояснює, як зберегти форму травного тракту за допомогою горіхів, чаю і шоколаду.

Невролог і фахівець з дієтології Девід Перлмуттер пояснює в своїй книзі “Як здорова кишкова флора підтримує наш мозок”, що правильні продукти також впливають на мозок. Він дає поради, за допомогою яких можна зміцнити кишкову флору.

Їжте продукти, багаті пробіотиками

Їжа з молочною кислотою сприяє стабільності слизової оболонки кишечника. Йогурт, кефір і квашена капуста забезпечують збалансований рівень pH. Вони також діють як природні антибіотики, регулюють імунну систему і борються з вірусами і грибками.

Вживайте високоякісні жири і менше вуглеводів

Високе споживання вуглеводів підвищує рівень цукру в крові. Тому вам слід уникати занадто великої кількості злаків і фруктів з високим вмістом цукру. Замість цього Перлмуттер рекомендує, всупереч думці багатьох експертів, зосередитися на продуктах з високим вмістом холестерину, таких як масло, горіхи, яйця, риба і м’ясо. Холестерин діє як поживна речовина для мозку і, як кажуть, захищає навіть від депресії і хвороби Альцгеймера.

Дозвольте собі трохи вина, чаю, кави та шоколаду

Також можете побалувати себе келихом вина. Не обійтися без кави і шоколаду, оскільки містяться в них рослинні антиоксиданти зміцнюють стінки кишечника. Однак ви повинні вживати ці продукти тільки в помірних кількостях.

Їжте продукти, багаті пребіотиками

Пребіотики стимулюють активність кишкових бактерій і, отже, перетравлення продуктів, багатих клітковиною. Особливо рекомендуються цибулю і часник.

Пийте воду з низьким вмістом хлору

Експерт рекомендує перевірити вміст хлору у водопровідній воді. Якщо вода сильно хлорована, слід використовувати фільтр, що видаляє хлор і інші можливі шкідливі речовини.

Регулярно постіть

Крім того, Перлмуттер радить як мінімум чотири рази голодувати протягом року. Замість того, щоб їсти тверду їжу, 24 години пийте багато води.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 232 | Додав: radymo | Теги: кишечник, збереження, здоров'я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]