phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:46
Для здоров'я волосся - найкращі продукти

 

Важливо не лише те, якими засобами ви доглядаєте за волоссям зовні, а й те, чим ви живите його зсередини.

Шампунь, кондиціонер і маски – це чудово і без них не обійтися, проте щоб шевелюра стала по-справжньому чудовою, потрібно вийти з душу і попрямувати на кухню, повідомляє "Сьогодні".

Лосось

Ця риба взагалі є одним із головних "продуктів краси". Лише з неї можна отримати і жирні кислоти Омега-3, і білки, і вітамін В-12, і залізо – одразу й вдосталь. Омега-3 особливо важливі для здоров'я шкіри голови. Через його брак волосся стає тьмяним, ламким, в крайніх випадках може почати випадати.

Темно-зелені овочі

Шпинат, броколі, мангольд і огірки містять достатню кількість вітамінів А і С, необхідних для вироблення себума в організмі. Ця речовина діє, як натуральний кондиціонер для волосся. Чим темніше зелений колір овочів і зелені, тим більше в них заліза і кальцію – ці речовини теж дуже важливі для здоров'я волосся.

Бобові

Квасолю, сочевицю й інші бобові обов'язково потрібно додавати до харчування під час дієти для здоров'я волосся. Вони забезпечують організм необхідними для росту волосся білками, а також залізом, цинком і біотином. Нестача біотину може стати причиною підвищеної ламкості волосся. Щоб отримувати ці корисні речовини в достатній кількості, рекомендується їсти три або більше чашок сочевиці або квасолі на тиждень.

Горіхи

Корисні речовини, що містяться в горіхах, необхідні тим, хто мріє про густе, блискуче волосся. Бразильські горіхи є багатим джерелом селену – цей мінерал також дуже важливий для здоров'я шкіри голови. У волоських горіхах багато альфа-лінолевої кислоти і Омега-3. Більш того, вони дуже багаті на цинк, так само як кеш’ю, пекан і мигдаль. Через нестачу цинку волосся може тьмяніти і випадати.

М'ясо птиці

Курка й індичка забезпечать вас білком. М'ясо птиці має високу біологічну цінність, тобто організму легко витягувати і використовувати поживні речовини, які містяться в ній.

Яйця

Не важливо, полюбляєте ви смажені яйця чи варені, і якщо варені, то некруто чи ні. В якому б вигляді ви їх не їли, вони підуть на користь вашому волоссю, тому що біотин і вітамін В-12, що містяться в них, є дуже важливими живильними речовинами.

Цільнозернові

Їжте цільнозерновий хліб і каші, щоб отримати корисні для волосся цинк, залізо і вітаміни групи В. Крім того, перекус із цільнозернових продуктів допоможе вам відновити сили, коли обід вже позаду, а до вечері ще кілька годин роботи.

Устриці

Устриці більше відомі як афродизіак, але вони також сприяють красі волосся – а хто не любить гарне волосся? В устрицях багато цинку, який є потужним антиоксидантом, і, без сумніву, може поліпшити зовнішній вигляд вашого волосся. Якщо ви не можете дозволити собі часто їсти устриці, ви можете отримати необхідну кількість цинку з яловичини або баранини.

Молочні продукти з низьким вмістом жиру

Молочні продукти, знежирені або з низьким вмістом жиру, є прекрасним джерелом кальцію – речовини, необхідної для росту волосся. Дуже корисно, і не лише для краси, починати день з сиру, кефіру або йогурту. Щоб водночас отримати і порцію жирних кислот Омега-3, можна змішувати їх із лляним насінням або волоськими горіхами.

Морква

Морква є чудовим джерелом вітаміну А, завдяки якому у вас буде і здорова шкіра голови, і гарний зір. Достеменно, красивого волосся без здорової шкіри голови не може бути, їжте моркву якомога частіше – поєднуйте в салатах або їжте просто так.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: продукти, здоров'я волосся | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]