phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:50
Для здоров’я - який сир небезпечний

 

За останні кілька років вчені знайшли достатньо доказів того, що далеко не всяка вегетаріанська дієта корисна для здоров’я. Тим не менш, вони все ж рекомендують замінити певну частину тваринних продуктів їжею рослинного походження. Занадто пружний або, навпаки, той, що кришиться під ножем (до пармезана це не відноситься) сир, напевно, зроблений на рослинній основі.

Фінські дієтологи вважають, що вживання сиру, виготовленого на основі рослинних масел, знижує вміст холестерину в крові і, відповідно, ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Вчені з університету Куопіо провели експеримент, в ході якого одна група добровольців щодня вживала 65г рослинної сиру, а інша їла звичайну їжу. Аналіз даних показав, що через два тижні у людей з першої групи рівень холестерину в крові знизився в порівнянні з контрольною групою на 6,7%, а вміст ліпопротеїнів низької щільності (основних переносників холестерину) – на 7%. І все ж не варто вживати виключно вегетаріанський сир, оскільки він не містить стільки ж кальцію, скільки молочний.

Крім цього рослинні масла перетворюються в трансізомерні або трансгенні жири і викликають згодом серцево-судинні захворювання, холецистит, ожиріння, атеросклероз, судинний тромбоз і т.д.

Продукт під назвою “СИР” може містити тільки молоко, сичужний фермент або його штучні аналоги, кисломолочну закваску, сіль, хлористий кальцій для поліпшення згортання. Все це легко засвоюється і перетравлюється в шлунку, ось чому сир безцінний для людського організму. Сирний продукт такими корисними властивостями не володіє, оскільки він лише зовні і на смак нагадує сир, а в реальності ж являє собою щось зовсім інше. Справжнього молока в ньому не більше 20% а все інше – жир і білок немолочного походження. Як правило, виробники такої продукції використовують у виробництві дешеве кокосове або пальмове масло. Здавалося б, нічого страшного, адже рослинні масла корисні для здоров’я. Дивлячись які. Так, у разі пальмового, ріпакового і кокосового масел, що містять насичені жири, вони навіть небезпечні для людського організму.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1114 | Додав: adminA | Теги: здоров’я, який сир небезпечний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]