phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:12
Для здоров’я заморожені овочі корисніші

 

Британські дослідники прийшли до висновку, що купувати лише свіжі овочі та фрукти не завжди корисніше для здоров'я. Деколи набагато корисніше купити заморожені дари природи, вважають фахівці.

Вчені Центру з інновацій продуктів харчування при Університеті Халлама в Шеффілді провели дослідження, яке показало, що купувати заморожені овочі та фрукти в супермаркетах вигідніше для здоров'я, оскільки в замороженій городині зберігається більше необхідних організму мікроелементів, вітамінів і мінералів.

Дослідники зазначили, що перед тим, як потрапити на стіл споживача, магазинні фрукти та овочі встигають втратити більшу частину своїх корисних елементів, адже їхній шлях від городу до столу деколи займає кілька днів, а то і тижнів.

Для прикладу дослідники взяли зелений горошок. Цей овоч вважається одним із важливих для харчування продуктом, оскільки є джерелом таких необхідних організму вітамінів і білка. За словами експертів, зелений горошок втрачає 77% вітаміну С за перші сім днів зберігання, в той час як в замороженому вигляді утримує високий рівень вітаміну довгий час.

Зроблені дослідниками розрахунки показують, що в замороженому зеленому горошку і бобах на високому рівні зберігається бета-каротин, який трансформується в організмі людини на вітамін,  а от свіжі продукти не відрізнялися аналогічними властивостями.

"Ми повинні офіційно спростувати твердження про те, що "свіжа" їжа, нібито, завжди корисніша мороженої. Морожені продукти несуть користь для здоров'я, а в деяких випадках вони перевершують свіжі ", - прокоментували дослідники отримані результати.

Фахівці зазначають, що це перш за все, стосується продукції з торгових мереж, де передбачений тривалий термін зберігання.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1115 | Додав: adminA | Теги: заморожені овочі, здоров’я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]