phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:47
Допоможе вам побороти страхи і здійснити свою мрію ця проста вправа

 

Те, чого ви боїтеся, часто заважає вам зробити крок назустріч мрії. Метод Тіма Ферріса допоможе проаналізувати страхи і можливі наслідки ваших дій.

Американський письменник, оратор та інвестор Тім Ферріс став відомим в 2007 році після виходу його книги "Як працювати по 4 години на тиждень". За словами письменника, він опублікував книгу не просто так. У 2004-му його життя перевернулося з ніг на голову. Тіма кинула наречена, а його друг помер від раку.

Майже весь час Ферріс присвячував бізнесу: він займався харчовими добавками. У той час він не міг не спати і спати без таблеток. "Це був цілковитий кошмар. Я почувався загнаним в кут", – згадує Тім.

Переглянути погляди його змусили слова римського філософа-стоїка Сенеки: "Ми частіше страждаємо від уяви, а не від дійсності". В одній з книг Сенеки Ферріс прочитав про вправу premeditatio malorum, що можна перекласти як "продумування нещастя".

Тім трохи змінив вправу і перейменував її в постановку страхів за аналогією з висловом "постановка мети". Ферріс виконує цю вправу раз в кілька місяців і впевнений, що саме вона допомогла йому досягти успіху.

Для постановки страхів вам знадобляться всього лише три аркуші паперу і ручка.

1. Сформулюйте свої страхи

Що ви давно хочете, але ніяк не наважуєтеся зробити? Опишіть своє бажання, почавши зі слів: "Що, якщо я ..." Коли Ферріс вперше виконував цю вправу, його запитання звучало так: "Що, якщо я візьму першу відпустку за чотири роки і проведу місяць в Лондоні у свого друга?".

Візьміть перший аркуш паперу і розділіть його на три колонки: "Визначити", "Запобігти", "Виправити". У колонці "Визначити" запишіть 10-20 страхів, що стосуються вашого бажання. Тім, наприклад, боявся, що дощовий клімат Лондона погіршить його душевний стан і зажене в ще більшу депресію. У колонці "Запобігти" дайте відповідь на питання: "Що я можу зробити, щоб запобігти всьому тому, чого боюся?" Ферріс написав, що міг би взяти з собою портативний апарат для фототерапії та використовувати його щоранку по 15 хвилин.

У колонці "Виправити" дайте відповідь на запитання:"Якщо найгірше все-таки відбудеться, як я зможу виправити ситуацію або до кого зможу звернутися за допомогою?" Тім заспокоїв себе тим, що в будь-який момент зможе купити квиток на літак і провести залишок відпустки десь в сонячній Іспанії.

2. Подумайте про переваги

Якщо ви зважитеся піти на ризик, що хорошого може статися? Відповідь на це запитання запишіть на другому аркуші паперу. Постарайтеся відповідати не докладно, а ретельно продумуючи можливі наслідки подій. Але не витрачайте на це багато часу: 10-15 хвилин буде достатньо.

3. Уявіть наслідки своєї бездіяльності

На третьому аркуші паперу дайте відповідь на питання: "Якщо я так і не наважуся виконати задумане, як буде виглядати моє життя через 6, 12 і 36 місяців?" Як бездіяльність вплине на ваш фізичний, емоційний і фінансовий стан? Тім вважає цей пункт найважливішим, тому не поспішайте з відповіддю.

Після першого виконання цієї вправи Тім Ферріс усвідомив, що він просто зобов'язаний вирватися з чіпких лап свого бізнесу. Він відправився в кругосвітню подорож, яка тривала 1,5 року. Якраз ця поїздка і надихнула його на створення книги "Як працювати по 4 години на тиждень".

Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 899 | Додав: adminA | Теги: здійснити мрію, проста вправа, побороти страхи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]