phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:11
Допоможуть позбутися втоми шість суперпродуктів

 

Британський дієтолог порадила, які продукти варто вживати, якщо ви відчуваєте хронічну втому.

Дієтолог Касандра Барнс зазначила, що якщо розпочати день із сухого сніданку, тостів чи круасанів, то, скоріше за все, ваша енергія випарується вже до 11-ої години.

Про це пише The Daily Mail.

Та ж якщо ви втомилися, то не варто налягати на каву і шоколадні батончики. Натомість, вона розповіла про шість суперпродуктів, які помагають боротися з відчуттям хронічної втоми.

Цільне зерно

Цільнозернова вівсяна каша на сніданок багата на харчові волокна, які надовше дають відчуття ситості та енергійності. А ще в ній є магній, В1 та В6.

Високопротеїнова паста (макарони)

Звичайна тарілка макаронів із борошна вищого ґатунку не забезпечить вас енергією надовго. Адже, рівень цукру в крові підніметься, а потім різко впаде, і ви відчуєте втому. Натомість спеціальна високопротеїнова паста містить протеїну вдвічі більше за звичайну, а ще вдвічі більше тих самих харчових волокон. Вони розщеплюються та вивільняють енергію значно повільніше.

«Сирий» шоколад

Після споживання звичайного шоколадного батончика підвищення рівня цукру в крові буде швидким, але нетривалим. А от смаколик, виготовлений із необсмажених какао-бобів, ще й без рафінованого цукру такого ефекту не спричинить, а додасть енергії, ще й магнієм та залізом вас заправить.

Скумбрія

Ця риба є одним із найбагатших джерел В12, що співпрацює з залізом для побудови здорових еритроцитів, які розносять кисень по вашому тілу. Також у рибі є й інші вітаміни групи В та магній, що помагають організмові видобувати енергію з їжі. Ще один бонус – Омега-3 та велика кількість протеїну.

Вода

Іноді люди почувають себе втомленими, бо вживають недостатню кількість води. Адже вона допомагає поживним речовинами та кисневі діставатися туди, де вони потрібні, відіграючи важливу роль у хімічних реакціях розщеплення молекул їжі. Дієтолог радить випивати 1,5-2 літри води на день. У цю кількість можна зарахувати супи, безкофеїнові чаї та розведені водою фруктові соки.

Морські водорості

У раціоні середньостатистичної людини, як правило, бракує йоду. Йод дуже потрібен для продукування гормонів щитоподібної залози, які відіграють важливу роль у метаболізмі та здатності організму отримувати енергію з їжі. Один із симптомів дефіциту йоду – це хронічна втома. А найкраще його джерело – це морські водорості.Важливо також розрізняти, коли ви почуваєтеся втомленим, а коли ваше тіло сигналізує про справжнє виснаження. Експерти радять придивитися до стану губ, звернути увагу на те, як вам спиться, та на яку їжу тягне.  

 

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: шість суперпродуктів, позбутися втоми | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]