phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:47
Дослідження - їзда на велосипеді захищає від інфаркту

 

У людей, що їздили на велосипеді по 1,5 години на тиждень, був істотно знижений ризик серцевого нападу.

У добровольців, які протягом 10 років добиралися до роботи на велосипеді, ризик ожиріння виявився нижче на 40%.

Учені з Данії стежили за добровольцями протягом декількох років. Вони оцінювали рівень фізичної активності учасників, частоту їзди на велосипеді та фактори ризику серцевих захворювань, включаючи кров'яний тиск, вагу, рівень холестерину, куріння, харчування і споживання алкоголю.

Дослідження показало: у людей, що їздили на велосипеді по 1,5 години на тиждень, був істотно знижений ризик серцевого нападу.

Серед учасників, які їздили на велосипеді до 30 хвилин в день, інфаркти зустрічалися на 15% рідше. Крім того, фахівцям вдалося виявити й інші плюси, пише Мeddaily.ru з посиланням на "Ера Новин".

Так, у добровольців, які протягом 10 років добиралися до роботи на велосипеді, ризик ожиріння виявився нижчим на 40%, гіпертонії - на 11%, а діабету - на 18%. Автор дослідження Андерс Гронтведа вважає: людям слід частіше вибиратися на велосипедні прогулянки. Ще він пропонує заохочувати автомобілістів.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: інфаркт, їзда на велосипеді, захист, дослідження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]