phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:12
Дослідження - кішка в домі шкодить здоров'ю

 

Британські вчені в результаті тривалих досліджень прийшли до висновку, що наявність у будинку істоти сімейства котячих може спровокувати сильний алергійний напад, навіть якщо людина не має схильності до астми та алергії, інформує MIGnews.com.

Проаналізувавши зразки крові близько двох тисяч осіб, які не мали протипоказань для "спілкування" з кішками, епідеміологи з Лондонського Медичного коледжу відзначили підвищення чутливості до різних алергенів, пов’язаним зі впливом на бронхи котячої шерсті.

Медики не закликають позбавлятися від пухнастої істоти, однак попереджають, що саме котячі значною мірою сприяють формуванню в людини алергійних та астматичних проявів, що згодом можуть перетворитися на хронічні захворювання.

Відбувається це за рахунок того, що на людський організм впливає ендотоксин, що виділяється твариною. Цей імунний стимулянт пов’язаний з багатьма астматичними ознаками і виявлений у високих концентраціях у будинках, де є коти та кішки.

 

Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 1306 | Додав: adminA | Теги: шкодить здоров'ю, дослідження, кішка в домі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]