phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:30
Дослідження - мед знижує рівень цукру в крові
Вчені Університету Торонто (Канада) радять обирати одноквітковий мед.

Мед є натуральним підсолоджувачем, здоровою альтернативою цукру. Вчені роками підкреслювали його оздоровчі властивості, переконуючи, що у разі вірусних інфекцій мед надає сильнішу дію, ніж антибіотики. Однак на цьому його переваги не закінчуються.

Канадські фахівці проаналізували 18 рандомізованих клінічних випробувань за участю 1100 добровольців щодо цілющих якостей меду.

Як виявилося, мед покращує ключові кардіо-метаболічні показники: він підвищує рівень ліпопротеїнів високої щільності (ЛПВЩ) у крові, так званий «хороший» холестерин, та знижує рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), так званий «поганий» холестерин. При цьому нормалізує рівень цукру в крові та тригліцериди, які є маркерами жирової дистрофії печінки.

— Результати дивовижні, бо мед на 80% складається із цукру. Але він також містить звичайні й рідкісні цукри, білки, органічні кислоти та інші біологічно активні сполуки, — пояснив старший автор дослідження Таусіф Хан.

Найкорисніший, на думку експертів, є одноквітковий мед. Крім нього, максимально цілющі властивості має мед акації та липи.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 161 | Додав: admin | Теги: дослідження, мед, зниження цукру в крові | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]