phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:55
Дослідження - понад 95% населення планети дихає нездоровим повітрям

 

Понад 95% населення планети дихає нездоровим повітрям. Найбільше від цього страждають мешканці найбідніших країн. Про це йдеться у щорічній доповіді, яку підготував американський Інститут впливу на здоров'я (HEI), повідомляє CNN.

За даними вчених, довгостроковий вплив забрудненого повітря на людину спричинив близько 6,1 мільйонів смертей у всьому світі у  2016 році.

У доповіді йдеться про те, що забруднення повітря призводить до інсультів, серцевих нападів, раку легенів і хронічних захворювань легенів, викликаючи багато передчасних смертей.

Наголошується, що забруднене повітря є четвертим за величиною чинником смертності серед усіх ризиків для здоров'я у всьому світі.

Інші фактори — низький артеріальний тиск, неправильне харчування і куріння.

«У деяких частинах світу тенденції до очищення повітря демонструють реальний прогрес, але залишаються серйозні проблеми для усунення цього лиха», — сказав Боб О'Кіф, віце-президент HEI.

Згідно з доповіддю, Китай і Індія несуть спільну відповідальність за більш ніж 50% смертей у світі, пов'язаних із забрудненням повітря.

Водночас встановлено, що Китай досяг певного прогресу в зниженні забруднення повітря.

Раніше повідомлялось, що Україна стала одним із лідерів за смертністю через брудне повітря.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 717 | Додав: adminA | Теги: нездорове повітря, понад 95% населення планети, дослідження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]