phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:20
Дослідження - телевізор підвищує ризик передчасної смерті

 

Ризик смерті від серцево-судинних захворювань залежить від кількості часу, який людина щодня витрачає на перегляд телепередач, стверджують вчені.

До такого висновку дійшла група дослідників під керівництвом Девіда Данстена з Інституту Бейкера з вивчення серця і діабету (Baker IDI Heart and Diabetes Institute) в Мельбурні, Австралія, повідомляє AFP.

Звіт про їхню роботу опублікований у журналі Circulation, що видається Американською кардіологічною асоціацією.

Науковці використовували отримані протягом шести з половиною років дані спостереження за станом здоров'я 8800 австралійців у віці старше 25 років. За цей період померло 284 учасники дослідження, у тому числі 125 померло від онкологічних захворювань, 87 - від хвороб серцево-судинної системи.

Крім часу, який добровольці щодня проводили перед телевізором, дослідники оцінювали їх вік, стать, обхват талії, а також рівень фізичних навантажень.

З урахуванням цих факторів вчені з'ясували, що при збільшенні часу перегляду телепередач на одну годину за день ризик смерті від серцево-судинних захворювань збільшується на 18%, від раку - на 9%, в цілому - на 11%.

За даними дослідження, у добровольців, які щодня проводили перед телевізором понад чотири години, ризик смерті з будь-якої з причин перевищував аналогічний показник у тих, хто дивився телевізор менше двох годин, на 46%, при цьому ризик смерті від захворювань серцево-судинної системи збільшувався на 80%.

Данстен зазначив, що одним з найбільш несприятливих для здоров'я чинників при перегляді телевізора є сидяче положення, в якому людина проводить тривалий час. За словами вченого, для профілактики хвороб серця і судин людям необхідно отримувати фізичні навантаження і уникати тривалого сидіння, як перед телевізором, так і в автомобілі або на роботі.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: телевізор, ризик передчасної смерті, дослідження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]