phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:51
Доведена шкода випромінювання від мікрохвильовок

  Шкода випромінювання від мікрохвильовок доведена

Дослідження аспектів впливу мікрохвильових печей на продукти харчування і живі організми під авторством вчених Томського державного університету підтвердило: розмови про можливу шкоду мікрохвильовок не позбавлені підстави. Фахівці, зокрема, встановили, що мікрохвильове випромінювання гальмує розвиток мух-дрозофіл.

В ході експерименту велося спостереження за розвитком звичайних диких, а також мутантних дрозофіл, для яких було приготоване дріжджове середовище, що пройшло обробку на електроплиті і в мікрохвильовій печі. Вчені помістили туди лялечок і протягом 10 днів рахували потомство.

Підсумки експериментів виявилися такі: набагато краще розвивалися і вилуплювалися дрозофіли, вирощені в живильному середовищі, приготовленому на електроплитці. За словами вчених, ці комахи на 24 години випереджали по швидкості розвитку тих, хто існував в умовах живлення, обробленого в НВЧ-печі.

Таким чином, вплив електромагнітних хвиль побічно можна вважати негативним. Доцент кафедри цитології і генетики БІ ТГУ Юрій Новіков зазначив, що єдиної думки про вплив НВЧ-випромінювання поки немає, а наукову цінність з даної проблеми являють собою лише деякі дослідження.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 721 | Додав: adminA | Теги: мікрохвильовки, шкода випромінювання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]