phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:08
Душ - користь чи шкода?

Ми часто чуємо поради про те, що потрібно приймати душ щодня, а то - і 2 рази в день. Звичайно, особиста гігієна - хороша звичка. Але давайте подивимося на "зворотний бік медалі”.

Вчені з США прийшли до висновку, що звичайні водні процедури отруюють організм і представляють смертельну небезпеку. Вірніше сказати, не самі водні процедури, а хлор, який додається у воду. Виявляється, більшість людей не знає і половини про те, що являє собою хлор.

Ще з XX століття за допомогою хлору очищали воду. Спочатку його почали використовувати, щоб такі страшні хвороби як чума, холера і тиф не переросли в епідемію.

Звичайно, хлор використовують і за кордоном, от тільки норма його вмісту у воді нижче в кілька разів. Чому? Це пов'язано з розумінням того, що хлор не тільки вбиває заразу, а й породжує нову.

При взаємодії хлору з елементами води утворюються токсичні сполуки, уникнути яких неможливо. Вони призводять до швидкого старіння організму і внутрішніх органів, розвитку злоякісних онкологічних захворювань. Виходить, що хлор рятує від хвороб, які призводять до швидкої смерті, але сам же вбиває організм поступово. Звичайно, більшість не п'є воду з крана, але, що ж відбувається, коли людина приймає душ?

Факти показують, що, чим гаряча вода - тим більше шкоди для організму. Це пояснюється тим, що у сполук хлору низька температура кипіння. А при закипанні виділяються отрути, які проникають в організм не тільки через відкриті пори на шкірі, а й через дихальні шляхи. Навіть в басейнах концентрація сполук хлору в повітрі перевищує норму. За кордоном у хлорований басейн підуть далеко не всі - люди думають про своє здоров'я, і хочуть його зберегти.

Але навіть у власній ванні кожен не раз відчував на собі дію хлору. Вона проявляється в запамороченні після прийому ванни, подразненнях шкіри (сухості, стягнутості і почервоніння), хворобливих відчуттях очей. У першу чергу, схильна до впливу шкіра на обличчі, тому що вона більш ніжна і витончена, вона страждає від пересихання і зморшок.

Як же бути в такій ситуації, адже здається, що люди не можуть уникнути цієї резонуючої дії?! Звичайно, обуренням мало чого можна домогтися, та й кому доводити, що хлор шкідливий, - ті, хто допускає його застосування, і так про це знають. Єдине, що можна зробити, це придбати потужний фільтр, спрямований на боротьбу з хлором. Тільки так можна, хоч трохи, себе убезпечити.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 2533 | Додав: radymo | Теги: душ, користь, Шкода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]