phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:53
ЄЦБ знизив базову процентну ставку до рекордного мінімуму, як це позначиться на України — читайте на бізнес форумі 24ua.su

Європейський Центральний банк (ЄЦБ) знизив базову процентну ставку до рекордних для нього 0,5%, таким чином скоротивши попередній мінімум на 0,25%, повідомляється в прес-релізі ЄЦБ. Новий тариф почне діяти з 8 травня. Раніше аналогічне скорочення базових ставок провели багато країн світу, зокрема Сполученні Штати Америки і Великобританія. У той же час, як ця подія вплине на Україну, радимо вам обговорить на кращому бізнес форумі країни, який ви знайдете за адресою 24ua.su.

ЄЦБ знизив ключову ставку вперше за десять місяців. Ставка за депозитами ЄЦБ залишилася на нульовому рівні. Ставка за маржинальними кредитами скорочена з 1,5% до 1%. Згідно з останніми офіційними даними, споживчі ціни в єврозоні виросли в квітні 2013 року на 1,2% в річному еквіваленті після підвищення на 1,7% у березні. При цьому проблема безробіття прогресує. Її показники в регіоні зросли в березні до найвищої позначки з 1995 року, коли було розпочато збір подібних даних - до 12,1%. З лютого роботу втратили ще 62 тисячі осіб.

Зниження базової ставки повинне допомогти в боротьбі з рецесією в єврозоні. При цьому використавши цю можливість, ЄЦБ практично вичерпав всі традиційні інструменти кредитно-грошової політики. Це ставить під загрозу ставки за депозитами, які в майбутньому можуть зменшиться до від'ємного значення.

Рішення ЄЦБ запевняв, що зниження ставки сприяє зміцненню євро, зниженню доходностей облігацій європейських держав, а також підйому цін на сировину.

Багато інших країн вже знизили ставку до рекордних мінімумів. Банк Англії утримує ставку на рекордно низькому рівні в 0,5% річних з березня 2009 року, а в США ставка знаходиться на рівні 0-0,25% річних з грудня 2008 року.

Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 2124 | Додав: radymo | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]