phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:05
Екологія і наша краса


Більшість з нас не може виїхати з мегаполісів і міст в заповідні куточки з незайманною природою, на жаль. Але все-таки дещо ми можемо зробити. Наприклад, не жити в екологічно брудній квартирі, вірніше, не перетворювати її на таку, піддавшись захопленню суперсучасними матеріалами.
Це штучні килимові покриття, пластик, всілякі пресовані плити. На жаль, лінолеум теж шкідливий для людини. Бажано, щоб таких матеріалів в квартирі не було, або хоча б в спальні і там, де часто збирається вся родина.
Ще екологію навколишнього простору псують миючі засоби, до яких багато хто з нас звикли. Але якщо здоров'я та краса важливі, то варто сказати рекламі - ні! І користуватися господарським милом, гірчицею, чайного содою. Гірчиця прекрасно відмиває жир в гарячій воді і при цьому робить руки м'якше, молодшими. А для чайного посуду, скла підійдуть чайна сода і оцет. До речі, наші прабабусі ще використовували товчену крейду і деревне вугілля.
Іноді ми використовуємо для приготування їжі гарячу воду з-під крана. Робити цього у жодному випадку не можна, так як гаряча вода посилено вимиває з труб свинець та інші метали, які потім потрапляють в наш організм. До речі, не можна зберігати довго напої в кришталевих графинах, так як в кришталі багато свинцю, і він переходить в напій.
Купуючи продукти, уникати тих, де є "Е” будь-який №, барвники, ароматизатори ідентичні натуральним. Захищають організм від екологічно шкідливих факторів і продуктів вітаміни А, Е, С, йод, селен та інші вітаміни і мікроелементи. Лікарі радять обов'язково ввести в свій раціон: морську капусту, всі види городньої капусти, зелень, насіння, горіхи, спаржу, цибулю, часник, томати, яйця, морепродукти, червоний солодкий перець, помідори, шпинат, моркву, гарбуз, абрикоси, манго, папайю, цитрусові.
Для молодості і здоров'я нам необхідна чиста вода. Вода з кранів містить хлор і солі важких металів. Лікарі кажуть, що навіть кип'ятіння і відстоювання мало допомагають. На жаль, гірських струмків і джерел поруч не спостерігається. Тому більшість користуються різними фільтрами для води. Бутильовану воду можна купувати, якщо є в ній упевненість, наприклад, свердловина знаходиться в області, де ви живете. На жаль, нерідко заповзятливі комерсанти продають у пляшках звичайну воду з-під крана, добре, якщо очищену.
Всім нам корисно дихати свіжим повітрям, при першій же можливості виїжджати на дачу або просто на природу за місто. Якщо немає такої можливості, то хоча б гуляти в парку, сквері.
Зробити більш екологічно чистим будинок допоможуть домашні рослини. Існують рослини, які не тільки прикрашають наш будинок, що теж не мало важливо, але ще очищають повітря, освіжають його і насичують киснем.
Наприклад, азалія вбирає аміак, що міститься практично у всіх миючих засобах побутової хімії. Фахівці рекомендують розміщувати цю рослину на кухні, і, якщо є вікно, в туалеті.
Хризантеми радять розміщувати в будинку після ремонту. Ці рослини абсорбують трихлоретилен, що міститься у фарбах і розчинниках.
Плющ поглинає бензол - розчинник, часто присутній у фарбах і миючих засобах. Його радять розміщувати на кухні, в холі і коридорах.
Філодендрон вбирає пентахпорфенол, що міститься у відходах деревного виробництва і в більшості наших меблів. А великі листи цієї рослини добре зволожують сухе повітря наших квартир.
Старий бабусин фікус чарівним чином поглинає формальдегід, який міститься в шпалерних клеях, ізоляційних прокладках і майже у всіх сучасних пакувальних матеріалах.
А порятунком для шкіри буде вживання для вмивання відварів рослин. Корисно також протирання вранці кубиком льоду і умивання мінеральною водою без газу.
Ось і виходить, що якщо постаратися, то можна в нашому світі не тільки вижити, а й зберегти здоров'я і красу.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 2063 | Додав: radymo | Теги: краса, екологія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]