phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:34
Експерти назвали три найнебезпечніших продукти - що не можна їсти в спеку

 


Що не можна їсти в спеку: експерти назвали три найнебезпечніших продукти

Влітку лікарі радять бути особливо обережними.

Масове отруєння в столиці: на днях в одну з лікарень Києва потрапили п’ятеро хворих з однаковим симптомами. Всі вони скаржилися на нудоту, гострий біль в животі, діарею і високу температуру. Пізніше виявилося, що кількість постраждалих значно зросла.

Більшість з них напередодні їли шаурму з одного і того ж кіоску. Це перший масштабний спалах отруєння в столиці за останні 10 років. За справу вже взялася поліція.

“Зараз призначено ряд експертиз, серед яких судово-медичні та дослідження продуктів харчування. Також проводиться перевірка закладу, в якому громадяни придбали фаст-фуд. Поліція вилучила обладнання і спілкується з власником і працівниками”, – повідомив начальник Дніпровського управління Олександр Кузьмін.

Пізніше начальник київської держпродпотребслужби Олег Рубан заявив: “Лабораторією було встановлено, що це швидше за все сальмонела. Є підозра. Це буде трактуватися, як перехід від гострої кишкової інфекції в сальмонельоз”.

На жаль, отруєння вуличною їжею, особливо в таку спеку, – швидше правило, ніж виняток. Але небезпечними влітку можуть бути не тільки шаурма і пиріжки, але і нарізані кавуни, загорнуті в плівку.

Але отруєння – це не найстрашніше, що можна підхопити під час перекусу фастфудом і фруктами. Тому лікарі рекомендують при найменших симптомах бігти не в аптеку, а до медиків, адже багато аптечних засобів проти отруєнь протипоказані при тій або іншій формі інфекції, і можуть тільки нашкодити.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 694 | Додав: adminA | Теги: не можна їсти в спеку, найнебезпечніші продукти | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]