phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:10
Газон — невід'ємна частина ландшафтного дизайну

системи поливу Не всі дачники воліють вирощувати овочі та фруктові дерева. Іноді, коли дача - це засіб для відпочинку і релаксації - досить пару клумб, а вільний простір можна заповнити зеленою пухнастою травою, яка, як килим, ляже на ділянці.

Як посадити траву для газону?

Багато дачників хочуть виростити правильний і доглянутий газон. У наш час - це теж свого роду наука. Детально не розбираючи всі тонкощі питання, розглянемо основні моменти, які впливають на зовнішній вигляд трави. Також радимо неодмінно придбати автоматичні системи поливу, а зробити це вигідно в Україні вам допоможе Інтернет.

1. Газонна трава повинна рости не вгору, а вшир. Це означає, що для того, щоб засіяти газон, потрібно підібрати спеціальні сорти трави.

2. Газонна трава підбирається з урахуванням якості ґрунту на вашій ділянці. Найпопулярнішими видами трави є:

Тонконіг лучний: зростає швидко навіть на посушливих територіях, легко відновлюється після витоптування. (Те, що потрібно якщо в сім'ї є маленькі діти).
Костриця овеча: як правило, висівається з кострицею червоною. Ідеальна для сухої, піщаної землі. Стане прикрасою ділянки на 5 років, після чого її доведеться перезаселяти.

Райграс: любить ґрунт родючий, важкий, багатий чорноземом. Легко відновлюється, відрізняється густотою і насиченим кольором. Однак через 5 років її теж необхідно буде перезасіяти.

Мітлиця: по праву вважається самою невибагливою газонною травою, засівається і прекрасно росте на будь-якому типі ґрунту. Однак якщо на вашій ділянці глиняста земля, мітлиця розростеться як ніколи пишно.

Гребінник звичайний: виживе там, де інша трава вимокне. Якщо ділянка знаходиться в низині і відрізняється великою кількістю вологи - висівайте на газоні саме його!

3. Вибір насіння - не менше відповідальне завдання, ніж вибір сорту трави. У дешевих сумішах виробники не відсіюють "корисну" траву від бур'янів, що ускладнює зростання газону і зменшує його декоративність. Звідси висновок: купувати насіння потрібно тільки в надійних місцях, де гарантовано високу якість насіння і хороша їх схожість!

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1323 | Додав: radymo | Теги: автоматичні системи поливу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]