phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:43
Гіперактивність дітей і повітря

Причина гіперактивності дітей криється у повітрі

В останні кілька десятиліть батьки все частіше стикаються з таким поняттям, як гіперактивність. Причому така ситуація спостерігається далеко не тільки в США, Австралії, Канаді, Бразилії, навіть у країнах СНД, Європи та Азії молоді матусі стали чути від лікарів і самі помічати в поведінці свого чада, що воно занадто вже активне. Учені і дослідники знайшли пояснення такому феномену.

Як виявилося, діти, які проживають разом зі своїми сім'ями поблизу проїжджої автомобільної дороги, найбільше піддаються завищеними ризикам в сенсі розвитку синдрому браку уваги, а також гіперактивності, відомого як СДУГ, повідомляють іноземні ЗМІ.

Засоби масової інформації акцентують увагу і на тому факті, що дослідники з дитячої лікарні Медичного центру Цинциннаті провели експеримент, прийшли до того підсумку, що саме вихлопні гази відображаються на маленьких дітях ще в період їхнього внутрішньоутробного розвитку.

У даному експерименті участь взяли діти 2001-2003 років народження, що з'явилися на світ і що росли в різних частинах міста - поруч з авто шосе або неподалік від найбільш жвавих автодоріг. До віку в 7років експерти вели ретельне спостереження за малятами. У підсумку найбільшу кількість хлопців з синдромом дефіциту уваги, а також гіперактивності було виявлено саме в числі тих, хто ще до своєї появи на світ і в самі перші 12 місяців життя на землі піддавався якомусь впливу забруднення транспортом.

Таким чином, фахівці зробили висновки про те, що саме вплив токсичних речовин під час внутрішньоутробного розвитку, а також у ранньому дитинстві здатні викликати звуження кровоносних судин мозку голови, що і стає провокуючим фактором для симптомів СДУГ.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1396 | Додав: adminA | Теги: гіперактивність дітей, повітря | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]