phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:19
Грушевий сік замість ліків порадили вчені

 

Як відомо, народна медицина використовує корисні властивості груш вже давно. Але не дивлячись на великий вибір сучасних ліків, сьогодні цей фрукт застосовують в лікуванні різних захворювань. Правда, тепер з нього все частіше роблять фреші.
 
У грушевому соку концентрація корисних речовин набагато більше, оскільки для приготування 100мл натурального напою потрібно як мінімум два плоди.
 
Грушевий сік служить ліками від багатьох захворювань:

- Завдяки високому вмісту солей калію він позбавляє від каменів у нирках (при тривалій терапії), зміцнює судини і лікує сечокам'яну хворобу.
- Фруктоза, що міститься в грушевому соку у великій кількості, робить сік прекрасним засобом для лікування захворювань щитовидної залози.
- Сорбіт, якого багато в соку незрілих груш, зміцнює капіляри, попереджає розвиток недокрів'я і допомагає хворим на цукровий діабет (в цьому напої також містяться фітонциди і пектини, які виводять з організму і «шкідливий» холестерин).
- Сік з незрілих груш перешкоджає розмноженню багатьох хвороботворних бактерій: стафілококів, дизентерійної і кишкової палички.
- У далекосхідних і урало-сибірських грушах міститься висока концентрація арбутина - рослинного глікозиду фенольной групи, що володіє вираженим сечогінною, протизапальною й антисептичною дією.
- Грушевий сік очищає кишечник - виводять з нього канцерогени, токсини і шлаки, і навіть знижує ймовірність розвитку раку товстої кишки.
- Цей напій має м'яку послаблюючу дію, і при його регулярному вживанні стул налагоджується, однак при стійких хронічних запорах груші з раціону треба назавжди виключити.
 
Грушевий фреш допомагає при харчових отруєннях, печії та болях в кишечнику, а нектар з цих плодів рекомендується пити при гастритах, холециститах і захворюваннях печінки. Його треба вживати натщесерце щоранку протягом 2-3 тижнів.
 
Користь грушевого соку полягає ще й у тому, що завдяки вмісту в ньому вітамінів та мінералів він є прекрасним заспокійливим засобом. А в давнину цим напоєм знахарі лікували простатит і знімали високу температуру.
 
Грушевий сік можна давати дітям з першого року життя - в ньому багато фолієвої кислоти і клітковини. Людям старшого покоління він теж буде корисний. Натуральний напій перешкоджає вимиванню кальцію з організму, завдяки чому кістки довше залишаються здоровими.

При запаленнях горла, ларингіті і інших захворюваннях, що вражають голосові зв'язки застосовується розчин з свіжовичавленого соку груш і 1 ст. ложки меду.

Сік потрібно трохи підігріти, щоб мед розчинився, і випити, поки напій не встигне охолонути. Цю процедуру слід повторювати 2-3 рази на день до повного одужання.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1179 | Додав: adminA | Теги: грушевий сік замість ліків порадили | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]