phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:01
Ігрову залежність ВООЗ включить в Міжнародну класифікацію хвороб

 

Всесвітня організація охорони здоров'я включить ігрову залежність в Міжнародну класифікацію хвороб.

Про це пише New Scientist. У чорновому варіанті документа повідомляється, що людина визнається залежною від ігор, якщо вони виявляються важливішими за всі інші життєві інтереси.

«Фахівцям необхідно визнати, що ігрова залежність може привести до серйозних наслідків для здоров'я. Більшість людей, які грають у відеоігри, не страждають залежністю, як і більшість тих, хто вживають алкоголь не є алкоголіками. Але тим не менш, за певних обставин, надмірне захоплення іграми може призводити до небажаних наслідків», - заявив виданню експерт ВООЗ Володимир Позняк.

Міжнародна класифікація хвороб є світовою стандартною методикою для збору даних про смертність і захворюваність. Сьогодні вона переведена на 43 мови і використовується більш ніж в ста країнах. МКБ дозволяє зіставляти дані у всьому світі і обмінюватися ними послідовним і стандартизованим способом - між лікарнями, районами і країнами і за певні періоди часу. Це зручно для збору статистики та аналізу поширеності хвороб.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: ігрова залежність, ВООЗ, Міжнародна класифікація хвороб | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]