phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:21
Імунолог - необхідно впродовж місяця зробити дітям щеплення від кору

 

До кінця лютого усі діти, які не мають щеплення від кору, паротиту та краснухи, мають пройти імунізацію. Вакцини є в достатній кількості.

"Кір зазвичай зростає наприкінці зими - на початку весни. Про це Gazeta.ua повідомив головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій.

У нас є зараз цілий місяць, для того, щоб подивитися, чи є наростання кількості випадків. Ми очікуємо плюс-мінус два місяці. Але однозначно збільшення кількості хворих буде", - сказав Лапій.

Додаткову партію вакцини проти кору, паротиту та краснухи українські медики отримали у грудні. Це після того, як минулого року були перерви з забезпеченням препаратами. Тепер діти, які вчасно не звернулися до медиків, мають обов'язково пройти імунізацію, - каже лікар.

"Про позачергові щеплення мають подбати батьки. Одна доза для дітей має бути в 12 місяців. Друга доза - для дітей в 6 років. Сьогодні по Україні вакциновано лише 45% дітей. Це ті, які були заплановані в 12 місяців в 2016 році. Ми мали два надходження вакцини - на початку літа 2016 року. В кількості 260 тисяч. Від початку року ми ніяких вакцин не мали. Тому ми використали до жовтня 2016 року. Потім в нас була перерва жовтень, листопад, практично до кінця грудня. Друга дуже велика партія надійшла в Україну в середині грудня 2016-го. В кількості близько мільйона доз. Наша потреба в рік - мільйон 200 тисяч", - сказав імунолог.

Тих вакцин, які мають медики, вистачить для проведення вакцинації впродовж 9-ти місяців. Також МОЗ має підписаний контракт на отримання нової партії вакцин від кору, паротиту та краснухи, яку будуть використовувати для вакцинації дітей у 2017-2018 роках.

"Хоч у грудні ми отримали багато вакцини, щеплення отримали не всі. Бо почалися новорічні свята, а в цей час, як правило, люди не спішать по вакцинацію. Тому наздоганяти треба вже в лютому", - зазначив Лапій.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: імунолог, діти, щеплення від кору, впродовж місяця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]